Weerbericht:
Aanhoudend koel en wisselvallig. In het westen vandaag droger
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

A58 dicht vanwege gekantelde vrachtwagen

Toegevoegd: 24-09-2019, 16.29 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De A58 is richting Bergen op Zoom vanaf Kapelle/‘s-Gravenpolder dicht vanwege een gekantelde vrachtwagen. In beide richtingen staan op de snelweg files.


Het ongeluk gebeurde rond 15.50 uur. Ter plekke kwamen een vrachtwagen en een auto met elkaar in botsing. De vrachtwagen ligt tegen de middenberm. Een deel van de lading afval die de truck vervoerde ligt naast de trailer. De auto is inmiddels getakeld. Na de melding werden ook de brandweer en de ambulancedienst opgeroepen maar over eventuele gewonden is nog niets bekend.

Richting Vlissingen staat een file van zo’n drie kilometer, volgens Rijkswaterstaat door kijkers naar de andere rijbaan. De politie heeft naar eigen zeggen inmiddels ook al tientallen weggebruikers beboet die vanuit hun auto hun mobieltje vasthielden om foto's en/-of filmbeelden van het ongeluk te maken.

Inmiddels is richting Vlissingen ook de linker rijstrook dicht omdat daar door het ongeluk ook rommel op is beland. Verkeer richting Bergen op Zoom wordt omgeleid via omleidingsroute U15. Eerder werd gemeld dat de extra reistijd in die richting circa 20 minuten zou bedragen maar hoe lang de vertraging nu is, is niet duidelijk.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet Cijsouw (26-9-2019 om 11:26)
Nieuwe trend is het filmen/ fotograferen van andermans ellende. Bekeuringen zijn terecht, alleen jammer dat daar anders in te zetten mankracht mee gemoeid is.
AntiGSM (25-9-2019 om 15:57)
@Koos P; ze kunnen straks beter borden zetten 'zone 30' als je Nederland binnen rijdt en 'einde zone 30' als je Nederland uit rijdt, bent u dan tevreden??? Waar staat er hier dat de snelheid de oorzaak is van het ongeluk? Vaak is snelheid niet de oorzaak, wel ben ik het met u eens dat de gevolgen meestal erger zijn. Maar hoe langzamer we gaan rijden hoe meer er met de telefoon gespeeld wordt! Dus veiliger wordt het er zeker niet op.
Chauffeur (25-9-2019 om 08:36)
Antigsm. Zat u naast de chauffeur? Was u er bij? Heb u gezien dat MIJN collega zat te gsm'en? Weer een vooroordeel!!! Nee u was er niet bij!!! Mijn best collega is even niet goed geworden achter het stuur! Wat iedereen kan overkomen. Ook u!!! Dus aub hou op met vooroordelen als er zoiets gebeurd! Heel vervelend als men in de file staat, maar de afval die weg gebracht zou worden naar de verbrandings oven is ook wellicht u huis afval geweest! Graag een beetje respect voor alle chauffeurs die ook voor u bezig is! Maar daar staat geen mens bij stil allemaal!!! Je zijn allemaal respectloze weg gebruikers!!
Insider (24-9-2019 om 22:20)
@AntiGSM Niet oordelen als je er zelf niet bij bent geweest!! Dit ongeval had niks met een mobiele telefoon te maken!!
Koos P. (24-9-2019 om 20:28)
En wederom laat de slechte infrastructuur van Zeeland zich zien. Alles stond vast rond Kapelle. Van snelweg tot polderdijkjes, overal lange rijen stilstaand en langzaam vooruit kruipend verkeerd. Het stukje Goes naar Kapelle duurde bijna 2 uur. Duizenden auto's, allemaal draaiende motortjes. Misschien moeten we ivm stikstof de limiet niet naar 100 km/u, maar naar 80 km/u verlagen.
AntiGSM (24-9-2019 om 17:49)
Beter ALTIJD bekeuren voor die mobiele ondingen, waarschijnlijk is het het ongeluk ook hier weer door gebeurd (zoals bijna alle verkeersongelukken tegenwoordig). Alleen schijnen ze hier nog niet zo ver te zijn als in het buitenland waar ze uitgebreid onderzoek uitvoeren in geval van twijfel. De verzekering betaald dan ook niet uit - en zo hoort het!
Cookie-instellingen beheren