Vier aanhoudingen na inbraak Yerseke

Toegevoegd: 24-09-2019, 20.35 uur

Vier aanhoudingen na inbraak Yerseke
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

YERSEKE - In de nacht van maandag op dinsdag is er in een bedrijf in Yerseke ingebroken. De politie heeft hiervoor vier verdachten aangehouden.

Een getuige meldde rond 03.40 uur dat er pallets met kratten waren weggenomen bij het bedrijf aan de Molenpolderweg. Dit zou gebeurd moeten zijn met behulp van een kleine vrachtwagen met een bepaald opschrift. De omschrijving van de vrachtwagen werd onder de aandacht gebracht van de dienstdoende agenten.

Op de Zanddijk in Yerseke werd door de politie een soortgelijke vrachtwagen aangetroffen. Agenten keken in de laadbak en troffen daar een boel kratten aan die mogelijk van de diefstal afkomstig waren. In het voertuig zaten twee mannen waarvan er één aan de politie kon ontsnappen. De andere persoon, een 24-jarige man uit Den Bosch, is aangehouden.

Even verderop op de Zanddijk in Kruiningen troffen andere surveillerende agenten een zelfde soort vrachtwagen aan. Ook daarin zaten twee mannen. Op verzoek mochten de agenten in de laadruimte kijken. Ook hier werden kratten aangetroffen die mogelijk afkomstig waren uit het bedrijf waar ingebroken was. De twee inzittenden van de vrachtwagen, een 20-jarige man uit Breda en een 16-jarige jongen uit diezelfde woonplaats, zijn ter plaatse aangehouden.

Een politieagent die omstreeks 07.45 uur over de Patijnweg in Goes reed zag in de berm van de 80 kilometer weg een man lopen. Hij is staande gehouden door de agent. Het signalement van de man kwam overeen met de verdachte die bij de eerdere staande houding kon ontkomen. Ook deze jongen, een 17-jarige Bosschenaar, is aangehouden als verdachte van de bedrijfsinbraak.

Alle vier de verdachten zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Zij zullen worden gehoord en hun betrokkenheid bij de bedrijfsinbraak zal worden onderzocht.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Middelburger (24-9-2019 om 21:47)
Deze Dorpen zijn nog Crimineler dan Vlissingen en Rotterdam Bij elkaar !!!