Weerbericht:
Zonnige perioden en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Celstraffen geëist voor schietpartij Terneuzen

Toegevoegd: 26-09-2019, 18.38 uur
De politie op de Axelsedam in Terneuzen na het voorval.
De politie op de Axelsedam in Terneuzen na het voorval.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen twee Terneuzenaren, de 38-jarige B. H. en de 19-jarige E. S., zijn voor een poging om drie Belgen te beroven 28 maanden cel respectievelijk S. 180 dagen waarvan 43 dagen voorwaardelijk geëist. Mocht de rechtbank de eis tegen de 19-jarige volgen, dan is zijn straf daarmee ten einde. H. zit inmiddels al zeven maanden en 24 dagen in voorarrest.

In de avond van 1 juli vorig jaar kwam bij de politie de melding dat er bij de Axelsedam iemand was neergeschoten. Bij aankomst bleek dat het 21-jarige slachtoffer uit Sint Niklaas in zijn hand te zijn geschoten. Als snel kon de politie drie mannen op basis van verklaringen van de drie Belgen drie van de vier verdachten (waarvan er één minderjarig). De Belgische vrouw kende S. en H. werd door het slachtoffer herkend vanuit een gezamenlijk verblijf in de gevangenis hadden gezeten.

Volgens de Belgen zou S. wat weed voor de vrouw halen. Overigens had S. gezien dat het slachtoffer veel geld bij zich had. Bij terugkomst was hij vergezeld van drie anderen en werd er geld geëist. H. trok daarbij een pistool en loste enkele schoten. Het slachtoffer werd in zijn hand geraakt. Daarna renden ze zonder buit weg.

Volgens de advocaten van de twee hadden de Belgen niet alles verteld en hielden ze mogelijk bewust informatie achter. Zo zou het dus niet vreemd zijn geweest dat de drie naar Terneuzen waren gereden om een deal te sluiten die vervolgens uit de hand was gelopen. Van het slachtoffer werd vermoed dat hij in België in drugs dealde. Van H. en S. werd de rechtbank niet veel wijzer, want ze beriepen zich van begin tot eind op hun zwijgrecht.

Naast de geëiste straf wil de officier van justitie dat ze gezamenlijk een schadevergoeding van 14.400 euro gaan betalen. De advocaten van H. en S. vinden dat er te veel twijfels zijn en dus zouden hun cliënten moeten worden vrijgesproken. De uitspraak is over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750