Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag kans op een onweersbui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Illegale prostitué aangetroffen in Bruinisse

Toegevoegd: 26-09-2019, 18.55 uur
Illegale prostitué aangetroffen in Bruinisse
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

BRUINISSE - De politie heeft vanmiddag, na een anonieme melding, in Bruinisse illegale prostitutie geconstateerd.


Volgens de wijkagent is de illegale prostitué gesommeerd haar werkzaamheden te stoppen. “Via de gemeente zal er bestuursdwang worden toegepast” schrijft men op Instagram. Prostitutie zonder vergunning van de gemeente is op Schouwen-Duiveland illegaal.

In Nederland is prostitutie legaal zolang er sprake is van vrijwillige seks tussen volwassenen. Volgens de Rijksoverheid is sprake van een misstand wanneer er de prostituee wordt gedwongen, er sprake is van een minderjarige prostituee en/of onveilige werkomstandigheden.

Prostitutie kan ook illegaal zijn als er sprake is van een buitenlandse prostituee die geen werkvergunning heeft. Verder hebben gemeenten zogezegd vaak ook nog eigen voorschriften die bijvoorbeeld regelen wanneer sprake is van toegestaan thuiswerk.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (26-9-2019 om 19:39)
Het is te gek voor woorden dat je vergunning moet hebben om je werk te moeten doen. Misstanden moeten ze uiteraard aanpakken. Maar volwassen prostitutie moet gewoon normaal zijn.