Weerbericht:
Wisselend bewolkt en vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Lekkend vat bij chemiebedrijf in Terneuzen

Toegevoegd: 27-09-2019, 13.56 uur
Door: Tim Koster

TERNEUZEN - Bij ICL-IP Terneuzen (voorheen Broomchemie) aan de Frankrijkweg in Terneuzen is vrijdagmorgen een lekkage ontstaan in een vat met een gevaarlijke stof.


De lekkage werd rond 10.45 uur ontdekt. Uit het lekkende vat is restproduct gestroomd waardoor er wat damp in het gebouw bleef hangen. Diverse eenheden van de gemeentelijke brandweer rukten met spoed uit om de bedrijfsbrandweer te assisteren bij het neerslaan van de damp. Hierbij is onder andere het gaspakkenteam ingezet.

Een ambulance werd uit voorzorg opgeroepen om enkele medewerkers te controleren die mogelijk met de damp in aanraking gekomen zijn. Het is niet bekend of er iemand gewond is geraakt. De lekkage is inmiddels gestopt en het vat is leeg. Het gaspakkenteam van ICL doet nog een laatste controle.

Er zijn geen aanwijzingen dat de damp buiten het gebouw terecht is gekomen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren