Weerbericht:
Perioden met zon en een bui. Zondag meer buien, soms met onweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding

Toegevoegd: 29-09-2019, 13.50 uur
De aansteker in de vorm van een revolver.
De aansteker in de vorm van een revolver.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Tim Koster

TERNEUZEN - Zondagmorgen vroeg heeft de politie bij de aanhouding van een man in de Tholensstraat in Terneuzen een waarschuwingsschot gelost. Er raakte niemand gewond. In het daaropvolgende onderzoek zijn twee mannen aangehouden.

Het incident gebeurde rond 05.45 uur. De politie kreeg een melding van een bedreiging met een vuurwapen. Het zou vermoedelijk gaan om een conflict tussen een huurder en een verhuurder van een woning. Toen agenten in de Tholensstraat arriveerden zagen ze de man die vermoedelijk met het vuurwapen had gedreigd.

Een van de agenten zag dat de man iets in zijn hand had en riep dat hij het voorwerp moest laten vallen. Omdat de agent niet direct kon zien wat het precies was pakte hij zijn dienstwapen. De verdachte ging op zijn knieën op de grond zitten en gooide het onbekende voorwerp op de grond. Volgens een agent wilde de verdachte zijn armen niet spreiden en ging hij met zijn hand naar zijn broeksband. De agent heeft hierop één waarschuwingsschot gelost. De verdachte, een 47-jarige man uit Terneuzen, spreidde daarna zijn armen en kon veilig geboeid worden.

Bij nader onderzoek bleek dat het onbekende voorwerp een aansteker was in de vorm van een revolver. De Terneuzenaar is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Hij zit nog vast. In het begin van het onderzoek bleek dat de andere man ook had gevochten. In overleg met de officier van justitie is besloten deze man ook aan te houden. Het gaat om een 44-jarige Terneuzenaar. Van hem wordt zondag een verklaring opgenomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (1-10-2019 om 01:48)
Zo’n waarschuwingsschot mag in de knieschijf, en moet niet in andere objecten of personen nabranden toch?
Rik (30-9-2019 om 08:55)
@Erik. Een kogel die omhoog geschoten wordt, raakt door de zwaartekracht en wrijving door de lucht zijn kinetische energie kwijt tot hij stilvalt. Dan komt hij terug naar beneden als elk ander voorwerp dat gewoon valt. Een kogel weegt maar een paar gram en zal niet heel veel schade meer aanrichten. Hem op je hoofd krijgen zal nog steeds niet fijn zijn, maar die kans is klein.
wim (30-9-2019 om 07:04)
Wat breid het in ons Nederland toch snel uit als je leest wat er allemaal gebeurt wat niet meer normaal is gezien in de drugswereld met alle gevolgen,zie de week einden waar de politie mee te maken krijgen volg de schandalen eens van de jongelui vanaf de 15 den de jaar waar toe ze in staat zijn de gebeurtenissen die gepleegd worden en dat in ons Nederland en waar zal dat eindigen wie weet wat er nog gebeuren gaat.
Jeroen (30-9-2019 om 04:01)
Nou geweldig zeg, twee mafklappers die het de politie onnodig druk maken.
Ed kroket (30-9-2019 om 01:17)
Hahahahaha lachwekkend
Erik (29-9-2019 om 15:59)
Terecht dat er waarschuwingsschoten worden gegeven als een verdachte niet reageert of oncontroleerbare handelingen doet. Maar wat is me af vraag, waar gaat / blijft de kogel dan bij zo'n waarschuwingsschot ? recht omhoog ? Komt te met dezelfde snelheid weer terug omlaag, schuin een andere richting in ? Met het risico dat je iets of iemand raakt... ?