Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in het zuid(oost)en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Man betrapt op rijden onder invloed Terneuzen

Toegevoegd: 30-09-2019, 14.05 uur
Man betrapt op rijden onder invloed Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

TERNEUZEN - Een 52-jarige automobilist uit Vogelwaarde is in de nacht van zondag op maandag betrapt in Terneuzen op het rijden onder de invloed van drugs.


Agenten hielden de verdachte rond 21.00 uur staande op de Kennedylaan. Na het afnemen van een speekseltest bleek de bestuurder onder de invloed van THC te zijn. De verdachte, die rook naar de cannabis, is meegenomen naar het bureau waar door een arts een bloedmonster van de man is afgenomen.

De verdachte heeft van de politie een rijverbod van 24 uur opgelegd gekregen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tnz (26-10-2019 om 04:03)
Thc waarde verschilt bij een reguliere gebruiker en dagelijks gebruiker. Speekseltest kan aanslaan op minimale waarden daarvoor is de bloedtests accurater en hiermee zal het dus ook kunnen voorkomen dat cliënt 6 uur ( gemiddelde tijd dat je lichaam nodig heeft om thc aftebouwen zodat je onder de gestelde waarde komt) tevens kan het meer dan 12 uur duren voordat de speekseltest niet meer positief aanslaat . (Ten onrechte) in bloed kan het langer opslaan. Vooral bij dagelijks gebruik dan slaat de thc(cooh) zich op in het vetweefsel. Dat ten alle tijden weer vrij kan komen.
bram (1-10-2019 om 11:33)
1 hijs 14 dagen in je speeksel? Klopt niks van wat je zegt. Maximaal 20 uur in je speeksel 14 dagen in je bloed zou kunnen, maar niet bij 1 hijs.
Ghunter (30-9-2019 om 23:13)
thc blijft 6 tot 8 uur aantoonbaar met een speeksel test, Geen 14 dagen.
Terneuzenaar (30-9-2019 om 15:24)
Ik ben wel eens benieuwd hoeveel overtredingen er inmiddels in de categorie alcohol, soft-hard drugs zijn geboekt. Waar ik nog geïnteresseerder naar ben is naar wat er dan gebeurd, een speekseltest geeft namelijk THC aan, maar niet in welke hoeveelheid. Het kan dus zomaar zo zijn dat iemand die 14 dagen terug eens een hijs heeft genomen, daarvoor rij ontzegging oploopt terwijl het effect 14 dagen daarvoor hooguit een roes van 2 uur betekende.. Ik bedoel: hoe dan?