Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in het zuiden kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee bestuurders onder invloed drugs

Toegevoegd: 01-10-2019, 12.11 uur
Twee bestuurders onder invloed drugs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Zeeuws-Vlaanderen zijn maandag twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van drugs.


Een 47-jarige man uit Oostburg werd rond 20.00 uur betrapt toen hij met zijn brommer ongeveer 80 kilometer per uur reed over de Zuidzandseweg in Cadzand. Hij werd staande gehouden door agenten en er werd een controle uitgevoerd. De speekseltest wees uit dat hij amfetamine had gebruikt.

De man werd aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar heeft hij een verklaring afgelegd en is een bloedmonster van hem afgenomen door een GGD-arts. De resultaten van het onderzoek worden afgewacht. Als deze bekend zijn, bepaalt de officier van justitie wat er verder met de man gaat gebeuren.

Een 19-jarige man uit Terneuzen reed rond 16.15 uur in zijn auto over de Nieuwstraat in Sluis. Uit de speekseltest die hij moest ondergaan bleek dat hij THC had gebruikt. Ook deze man werd aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Ook bij de Terneuzenaar werd bloed afgenomen om te bepalen hoeveel hij precies had gebruikt om de strafmaat te bepalen.

Beide mannen kregen een algeheel rijverbod van 24 uur.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750