Weerbericht:
Perioden met regen, in het uiterste noordoosten mogelijk ook sneeuw
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

'Verdachte steekpartij niet terug in Beatrixstraat'

Toegevoegd: 02-10-2019, 19.52 uur
De neergeschoten verdachte wordt uit de woning gehaald.
De neergeschoten verdachte wordt uit de woning gehaald.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Middelburger die vorige maand in zijn woning aan de Prinses Beatrixstraat een medewerker van Emergis neerstak, keert voorlopig waarschijnlijk niet terug in zijn straat. Als het aan Woongoed ligt, komt de man helemaal niet meer terug.


In een brief van burgemeester Harald Bermann aan omwonenden, welke is terug te vinden op de website van de gemeente, is te lezen dat het Openbaar Ministerie (OM) verwacht dat de man voorlopig in hechtenis zal blijven. "Het OM zal vragen aan de rechter om hem niet vrij te laten in afwachting van het proces. De beslissing ligt uiteindelijk bij de rechter, maar gezien de ernst van wat er is gebeurd, denkt het OM dat de rechter dit advies zal opvolgen", zo schrijft Bergmann.

Bergmann schrijft ook dat verhuurder Woongoed in gesprek gaat met de advocaat van de man. Volgens de gemeente heeft Woongoed namelijk aangegeven een terugkeer van de man in de straat niet verstandig te vinden. De gewond geraakte Emergis-verpleegkundige is inmiddels overigens weer thuis. Hij maakt het volgens de gemeente naar omstandigheden goed. Over de verdachte zelf, die door de politie werd neergeschoten omdat de situatie te dreigend werd, schrijft Bergmann niets.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ik (3-10-2019 om 21:14)
wij burgers mogen niks. politie mag alles! de regering is de grootste vijand van het volk
Cookie-instellingen beheren