Weerbericht:
Zonnig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vermoedelijke drugsdealer aangehouden

Toegevoegd: 03-10-2019, 11.32 uur
Vermoedelijke drugsdealer aangehouden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Hij leek even goed mee te werken maar ging er vervolgens toch vandoor: een 25-jarige Middelburger is woensdag na een korte achtervolging aangehouden op verdenking van drugsdealen. Zijn auto is in beslag genomen.

Surveillerende agenten reden woensdagmiddag rond 17.00 uur over de Roozenburglaan in Middelburg. Ze zagen daar een de bekende Middelburger rijden in een dure auto en spraken hem aan. De man gaf de agenten toestemming om in zijn auto te kijken, ook nadat de eventuele negatieve gevolgen voor hem waren uitgelegd.

In de auto vonden de agenten een weegschaal met daarop restanten van harddrugs. Ook had de man een behoorlijk geldbedrag bij zich waarvan hij de herkomst niet goed kon verklaren en werd er hennep aangetroffen bij de man. Allemaal redenen om de man te verdenken van handel in drugs. De agenten wilden daarom een onderzoek aan de kleding van de man instellen, maar vermoedelijk vond hij dat geen goed idee: De man ging er vandoor.

Na een korte achtervolging te voet werd de man alsnog aangehouden bij het Rustenburgplantsoen. In de korte achtervolging zag hij kans om ‘iets’ weg te gooien. Helaas voor de man hadden de agenten dit ook gezien. Uit onderzoek bleek dat het ‘iets’ een zakje was met cocaïne en heroïne als inhoud. De drugs werden in beslag genomen. Ook de dure auto van de 25-jarige Middelburger is in beslag genomen door de politie. Er zal nog onderzoek in het voertuig worden gedaan.

De man is ingesloten in een politiecellencomplex en in verzekering gesteld. Hij wordt vandaag verder gehoord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (3-10-2019 om 12:56)
Goed aanpakken dat schorem en de auto in de pers stoppen.