www.hvzeeland.nl

Overtredingen bij controle bedrijven Krabbendijke

Toegevoegd: 04-10-2019, 13.41 uur

Door: Roland de Jong

KRABBENDIJKE - In Krabbendijke zijn deze week negen bedrijven/locaties bezocht tijdens een integrale handhavingscontrole. Er werden enkele overtredingen geconstateerd en de Belastingdienst gaat wat zaken nader onderzoeken.

De controles vonden maandag plaats op bedrijventerrein Oostpolder in Krabbendijke. Aan de actie deden de gemeente, de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), de Belastingdienst, de Douane en de politie mee. De gemeente heeft controles uitgevoerd op het gebied van bestemmingsplan en milieu- en bouwregelgeving (onder meer brandveiligheid).

De RUD heeft gekeken naar de naleving van de milieuwetgeving. De Belastingdienst controleerde op administratieve verplichtingen en de Douane op accijnsgoederen. De politie was er voor de veiligheid van de medewerkers die de controle uitvoerden en heeft tevens gelet op signalen van ondermijning en eventuele strafbare feiten. Daarnaast hebben ze het in- en uitgaande verkeer van Oostpolder gecontroleerd. Volgens de gemeente werden enkele overtredingen geconstateerd ten aanzien van bouw- en milieuwetgeving, evenals zaken die nader onderzoek vragen, onder meer door de Belastingdienst.

Burgemeester José van Egmond benadrukt in een persbericht het algemeen belang dat gediend wordt door integrale handhaving. “Met deze actie willen we bereiken dat de bedrijventerreinen in de gemeente Reimerswaal gezond en veilig zijn en blijven. Wij gunnen eerlijke bedrijven alle ruimte om te ondernemen en klanten en bezoekers op een goede manier te kunnen ontvangen.”, aldus de burgemeester.

In mei van dit jaar vond een zelfde actie plaats op bedrijventerrein De Poort in Rilland. Toen werden onder meer gestolen auto's, buitenboordmotoren en auto-onderdelen in beslag genomen.