Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en enkele buien, soms met onweer. Morgen later regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

KNRM vaart uit voor jacht met lekkage

Toegevoegd: 05-10-2019, 07.40 uur
Het jacht is bij Hansweert uit het water gehaald.
Het jacht is bij Hansweert uit het water gehaald.
© Foto: KNRM Hansweert
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - De KNRM is vrijdagavond uitgevaren nadat op het Kanaal door Zuid-Beveland melding was gemaakt over een bootje dat water maakte.

De opvarenden van het motorjacht bevonden zich rond 18.45 uur aan de kanaalzijde van het sluizencomplex in Hansweert toen zij het euvel opmerkten. Nadat er telefonisch contact was geweest tussen de opvarenden en de schipper van de KNRM-reddingboot uit Hansweert werd ook de rest van de reddingbootbemanning opgepiept.

Eénmaal ter plaatse hebben de redders een pomp aan boord gebracht en is de boot langszij de reddingboot genomen. Hierna is het jacht naar de loswal gesleept om deze vervolgens met een kraan uit het water te tillen. Waardoor de lekkage precies is ontstaan, is niet bekend.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750