Weerbericht:
Vannacht enkele wolkenvelden, morgen veel zon en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Wietplanten aangetroffen in tuin woning

Toegevoegd: 05-10-2019, 16.45 uur
De wietplanten werden aangetroffen in een tuin.
De wietplanten werden aangetroffen in een tuin.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdag op Schouwen-Duiveland in een tuin vier wietplanten aangetroffen. Deze zijn vernietigd.

Wijkagent Ab Duinhouwer meldt op Twitter dat de hennepplanten in de tuin van een leegstaande woning stonden. Volgens Duinhouwer zijn de planten vernietigd en verwerkt tot compost.

Volgens het gedoogbeleid mag je enerzijds wel maximaal vijf planten thuis hebben, maar komt de politie langs, dan worden deze planten wél in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat dan overigens niet over tot vervolging.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (5-10-2019 om 19:59)
Slecht beleid. Je mag 5 planten kweken maar komt de politie langs dan ben je ze kwijt
Jac (5-10-2019 om 19:02)
Te zielig voor woorden, dat de politie hier haar tijd aan besteed en dat er ├╝berhaupt van dit feit een nieuwsbericht gemaakt is.
Johan (5-10-2019 om 18:42)
Vier stuks verlopen wietplanten.... Men zou bijna vergeten dat Zeeland het hoogst aantal onopgeloste moorden en verdwijningen kent van Nederland naar aantal inwoners. Dergelijke dossiers liggen te verstoffen op de plank tot ze vervallen tot wat ze cold-case zaken noemen, dossiers waar eigenlijk geen hond meer naar omkijkt. Tussen de struiken staan met een laser-gun, mensen beboeten met een verkeerd gemonteerd trekhaak of misschien wel iets te donkere ruiten of geen netje over hun aanhangwagentje... Zouden ze zichzelf eigenlijk nog wel serieus nemen?
NouNou (5-10-2019 om 17:35)
Nou zeg, dat is een helden en wel 4 plantjes ! Mega klapper hoor.. Wat zijn ze toch helden !