Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en enkele buien, soms met onweer. Morgen later regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Wietplanten aangetroffen in tuin woning

Toegevoegd: 05-10-2019, 16.45 uur
De wietplanten werden aangetroffen in een tuin.
De wietplanten werden aangetroffen in een tuin.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdag op Schouwen-Duiveland in een tuin vier wietplanten aangetroffen. Deze zijn vernietigd.

Wijkagent Ab Duinhouwer meldt op Twitter dat de hennepplanten in de tuin van een leegstaande woning stonden. Volgens Duinhouwer zijn de planten vernietigd en verwerkt tot compost.

Volgens het gedoogbeleid mag je enerzijds wel maximaal vijf planten thuis hebben, maar komt de politie langs, dan worden deze planten wél in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat dan overigens niet over tot vervolging.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (6-10-2019 om 16:26)
@ Johan. De zaken die jij aanhaalt zijn geen taak van de politie maar van de recherche. Dat is een totaal andere eenheid die niet te vergelijken is met de politie op straat. Meestal ook in burger. Die doen geen straatwerk zoals wietplanten opruimen. EN in dit geval als ze er toevallig langs lopen van de politie dan is het een taak ze mee te nemen zonder verder gedoe. Geen boete of zo. Het is hun plicht als ze het zien. Gewoon inladen en verder gaan met het werk
Caroline Strooband (6-10-2019 om 14:01)
Wanneer komt u langs om mijn zaak op te lossen? Na ruim 4 jaar overlijden van onze moeder onder zeer verdachte omstandigheden is er nog steeds niemand langs geweest om ons als getuige aan te horen. Wietplantjes is gemakkelijker werk zeker
Wouter (6-10-2019 om 13:55)
Ja mensen de politie besteedt haar geld tegenwoordig aan omscholing tot hovenier. We praten hier niet over chemische rommel zoals XTC cocaine LSD of GHB , nee over 4 planten!!! Planten die van oudsher op deze wereldbol groeien
Jan agent (6-10-2019 om 08:21)
Wat de meeste slimmeriken hier vergeten is dat de politie slechts uitvoert! De wet die door de politiek waar jullie allemaal voor stemmen, is gemaakt, wordt door justitie gehandhaafd. Dus klaag lekker in Den Haag, i.p.v. over mensen die slechts doen waar ze voor betaald worden. Recherche werk, wegen- verkeerswet, controles op allerlei andere dingen.... thats it!
Privé (6-10-2019 om 06:53)
4 plantjes
P (5-10-2019 om 21:29)
wat een beleid weer??? gedogen, maar wel vernietigen.Bekrompen situatie.