Weerbericht:
Vannacht regen, overdag buien en zware windstoten. Vrijdag afnemende wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Vier personen ademen koolmonoxide in

Toegevoegd: 05-10-2019, 23.46 uur - Update: 06-10-2019, 11.57 uur
Door: Roland de Jong

SCHORE - Uit een woning in Schore op Zuid-Beveland zijn zaterdagavond vier personen gehaald die vermoedelijk te veel koolmonoxide hadden ingeademd.


Rond 21.35 uur kwam vanuit een woning aan de Boomweidelaan een melding binnen bij de ambulancedienst. Ter plekke gingen de koolmonoxidemelders af. Hierop werd ook de brandweer van Kapelle met spoed ter plekke gestuurd.

Twee ambulanceteams hebben zich over de vier personen ontfermd. De eveneens opgeroepen traumahelikopter is uiteindelijk niet meer ter plaatse gekomen. De slachtoffers zijn met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer heeft de woning uitbebreid geventileerd en rond 22.55 uur konden de brandweerlieden terugkeren naar de kazerne.

Koolmonoxide, ook bekend als CO, wordt door de brandweer vaak als sluipmoordenaar bestempeld. Je ziet of ruikt het niet maar wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld 10 tot 15 personen door koolmonoxidevergiftiging. Enkele honderden mensen belanden in het ziekenhuis.

Koolmonoxidevergiftiging komt vaak door verkeerd stoken of verkeerd geïnstalleerde of slecht werkende verbrandingstoestellen als geisers en cv's. Wat de oorzaak was in Schore is volgens de brandweer nog niet bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
peter (9-10-2019 om 20:51)
de bewoners hadden geen melders de co melder van een van de ambulanceteams ging af toen ze de woning betraden. hierop hebben de hulpdiensten opgeschaald en zijn de bewoners naar buiten gehaald.
Herman (6-10-2019 om 16:52)
Als ik het goed lees hebben koolmonoxidemelders het leven van de bewoners gered, ze zullen wel heel blij zijn dat die er waren! Ik vraag me wel af hoe het dan komt dat ze toch met een ambulance naar het ziekenhuis moesten? Hopelijk gaat het weer goed met hun.
Cookie-instellingen beheren