Dodelijk ongeval bij Dow Terneuzen

Toegevoegd: 07-10-2019, 18.04 uur - Update: 08-10-2019, 10.49 uur

Dodelijk ongeval bij Dow Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Bij een bedrijfsongeval op het terrein van Dow in Terneuzen is vanmiddag een 63-jarige vrouw uit Rotterdam om het leven gekomen. Dat heeft de politie bekend gemaakt.

Rond 15.45 uur vond er bij het bedrijf aan de Herbert H. Dowweg een ongeval plaats tussen een grote kraan en een persoon. Volgens de politie overleed het slachtoffer ter plaatse.

De politie en Inspectie SZW zijn een onderzoek gestart naar de oorzaak van de aanrijding. Hierbij is onder andere een sporenonderzoek ingesteld en zijn diverse getuigen verhoord. De bestuurder van de kraan, een man uit Mijdrecht heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd.

Tot eind oktober is Dow bezig met een onderhoudsstop aan de zogenoemde Kraker 1. Daarbij worden kranen ingezet om op grote hoogte te werken. Of het ongeval op dat deel van het fabrieksterrein is gebeurd is niet bekend gemaakt.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AD. (8-10-2019 om 16:26)
Rene snapt het niet helemaal volgens mij want om kwart voor vier is het nog licht en dus geen fietsverlichting nodig dus laten we even afwachten wat het onderzoek oplevert .
Danny (8-10-2019 om 12:45)
@Bram, hoezo ontlopen? Staat toch bij dat het op het Dow terrein is gebeurd? Iets met klok luiden en klepel misschien?? @Rene, ja daar heb je gelijk in. Fietsen zijn wel voorzien van reflecterende tape en mensen moeten vanaf zonsondergang tot zonsopkomst fietsen met fluoriserend hesje en fietshelm sowiezo.
Rene (8-10-2019 om 08:38)
Als buschauffeur op de dow constateer ik dat ook in het donker zonder licht gefietst word. Hoe is dat mogelijk. Ik snap het gevaar van ontsteking.. Maar waarom op bv de Yara heeft men wel fietsverlichting.
Bram (8-10-2019 om 08:14)
Ik schrik hier toch extra van: Of het ongeval op dat deel van het fabrieksterrein is gebeurd is niet bekend gemaakt. Probeert DOW hier nou nog zijn verantwoordelijkheden te ontlopen? Schande!
AD. (7-10-2019 om 19:43)
Dit is natuurlijk verschrikkelijk en zal voor de nabestaanden altijd bij blijven maar laten we niet vergeten dat er dagelijks op het werk en in het verkeer ongevallen gebeuren en hoe goed we dit ook willen voorkomen dat zal altijd blijven gebeuren hoe erg ook.