Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Dodelijk ongeval bij Dow Terneuzen

Toegevoegd: 07-10-2019, 18.04 uur - Update: 08-10-2019, 10.49 uur
Dodelijk ongeval bij Dow Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Bij een bedrijfsongeval op het terrein van Dow in Terneuzen is vanmiddag een 63-jarige vrouw uit Rotterdam om het leven gekomen. Dat heeft de politie bekend gemaakt.


Rond 15.45 uur vond er bij het bedrijf aan de Herbert H. Dowweg een ongeval plaats tussen een grote kraan en een persoon. Volgens de politie overleed het slachtoffer ter plaatse.

De politie en Inspectie SZW zijn een onderzoek gestart naar de oorzaak van de aanrijding. Hierbij is onder andere een sporenonderzoek ingesteld en zijn diverse getuigen verhoord. De bestuurder van de kraan, een man uit Mijdrecht heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd.

Tot eind oktober is Dow bezig met een onderhoudsstop aan de zogenoemde Kraker 1. Daarbij worden kranen ingezet om op grote hoogte te werken. Of het ongeval op dat deel van het fabrieksterrein is gebeurd is niet bekend gemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
dow terneuzen (12-4-2021 om 09:18)
Dit was ook mijn collega g4s namelijk. dow is vies, het is voor hun geen bedrijfsongeval maar een verkeersongeval
Bram (15-10-2019 om 18:10)
@Danny nee staat er niet @Hans volgens mij snap je het zelf niet helemaal. DOW doet aan de grote poppenkast show mee. Wat voor jou lijkt op personeel informeren en professioneel er mee omgaan is in werkelijkheid zoveel mogelijk indekken zodat andere de schuld niet krijgen. Lees de grote bazen die het geld op strijken. En personeel van leert ervan dat is niet merken. Regels regels en nog een regels daar los je het probleem niet mee op. Daardoor blijven de juiste mensen juist weg van en krijg je onbekwaam goedkoop personeel voor terug.
ET (10-10-2019 om 20:21)
Verschrikkelijk, veel sterkte aan de nabestaanden en collega’s
Anoniem (9-10-2019 om 10:51)
Ik kan jullie verzekeren dat jullie er allemaal naast zitten en dit een noodlottig ongeluk is geweest het was namelijk een colega van me en geloof me Dow neemt echt zijn verantwoording wij weten hoe het zit en ook nog niet voor de 100%
Hans (8-10-2019 om 20:04)
@Bram Dit heeft niets maar dan ook niets te maken met het ontlopen van verantwoordelijkheid, eerst wordt er een grootschalig onderzoek ingesteld om te kijken hoe dit afgrijselijke ongeluk heeft kunnen gebeuren. Dit neemt veel tijd in beslag. Uiteindelijk zal er een rapport verschijnen (dat al het Dow personeel te zien krijgt). Het is is al lang bekend dat het ongeluk heeft voltrokken op het terrein van Dow, op welke afdeling dat is gebeurd maakt juridisch gezien niets uit. Er zijn helaas in het verleden meerdere ongevallen geweest op het terrein. En uit ervaring kan ik je vertellen dat Dow hier heel professioneel mee omgaat. En volledige openheid bied in de onderzoeken. Zodat al het personeel hier van leert.
Kangoo (8-10-2019 om 19:37)
@Rene, ontsteking zal wel meevallen, rijden genoeg auto’s rond met licht op, en wat dacht je van GSM en zaklampen etc. Heb samen met collega boltanks tegen aan de dijk beoordeeld en collega stond bovenop tank gewoon peuk te roken, idioot eerste klas natuurlijk maar er is niks ontploft. Had verder ook niks te maken met verlichting, gebeurd rond 16.00 uur ‘s-middags, zal wel een dode hoek verhaal geweest zijn, iets wat ook buiten het terrein DOW kan plaats vinden ?
Cookie-instellingen beheren