Weerbericht:
Zonnig en droog
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 81 km

Celstraf geëist voor oplichting en verduistering

Toegevoegd: 07-10-2019, 22.58 uur
Celstraf geëist voor oplichting en verduistering
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Maandag werd er op de zitting van de rechtbank in Middelburg tegen Van den B. een celstraf van negen maanden en het betalen van 293.800 euro voor oplichting en verduistering in de periode 2006 tot 2017 geëist.


Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat meestal ook. En zo, met mooie beloften vertrouwden ettelijke Zeeuwen hun spaarcenten toe aan 'hun' financieel adviseur F van den Bos uit Terneuzen. Hij had iets moois. Een mooie brochure die gewag deed van leuke rendementen op onroerend goedinvesteringen. Geen risico, niet goed geld terug etc. Hoe? Simpel. Mensen konden geld inleggen in zijn AIG Vastgoed Groeifonds. Van de ingelegde euro werden dat reeds verhuurde woningen gekocht en de via de huurpenningen werd er een leuk rendement uitgekeerd.

Wat zijn in goed vertrouwen levende beleggers niet wisten was dat dat AIG fonds helemaal geen onroerend goed kocht. Sterker nog: het 'leende' geld aan Van den Bos, die er op persoonlijke titel onroerend goed mee kocht. Op enig moment kreeg Van den B. ruzie met een relatie en de panden moesten worden verkocht.

Rendement werd niet meer uitgekeerd en iedereen was een boel geld kwijt. Zeker drie ton, zo werd becijferd. Het ging al eerder mis met de financiële activiteiten van Van den B. In 2002: faillissementsfraude., 2012: Verduistering. Deze zaak loopt nog in cassatie. De AFM legde hem een dwangsom op van 80.000 euro. Daar werd mee gestopt omdat het bedrag oninbaar bleek.

De uitspraak is over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750