Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag kans op een onweersbui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Meisje aangehouden voor opruiing social media

Toegevoegd: 09-10-2019, 15.18 uur
Meisje aangehouden voor opruiing social media
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

TERNEUZEN - De Politie Zeeland heeft woensdagmorgen op een school in Terneuzen een scholiere aangehouden op verdenking van opruiing. De verdachte is een 16-jarig meisje uit de gemeente Terneuzen.


Agenten kregen dinsdagmiddag informatie dat er een grote groep jongeren zich verzamelde in Terneuzen om met elkaar te gaan vechten. De aanleiding hiervoor zou mogelijk gaan om berichten die verspreid zijn via social media. Twee meisjes zouden ruzie hebben om een jongen. Politieagenten die ter plaatse gingen hebben zich in de buurt opgesteld en de jongeren gemaand naar huis te gaan. Daar gaven de jongeren ook gehoor aan. Rond 16.30 uur had de groep zich verspreid en was de rust wedergekeerd.

Er is door de politie een onderzoek ingesteld naar de verschillende berichten die zijn verspreid. Ook monitort de politie de berichtgeving over de vermeende vechtpartij op sociale media. Als de bron van deze (opruiende of anderszins strafbare) berichten bekend wordt dan zal overgegaan worden tot aanhouding. Meerdere aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

De aangehouden scholiere is overgebracht naar een politiecel. Daar zal zij worden verhoord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (9-10-2019 om 16:33)
Leuk hè die mobieltjes, daar zijn we helemaal mee opgeknapt! Moet de politie zich daar mee bezighouden? Vandaar dat we geen politie meer op straat zien. Te zot voor woorden dat er politie ingeschakeld moet worden voor 'digitale' ruzies.