www.hvzeeland.nl

Meisje aangehouden voor opruiing social media

Toegevoegd: 09-10-2019, 15.18 uur

Door: Tim Koster

TERNEUZEN - De Politie Zeeland heeft woensdagmorgen op een school in Terneuzen een scholiere aangehouden op verdenking van opruiing. De verdachte is een 16-jarig meisje uit de gemeente Terneuzen.

Agenten kregen dinsdagmiddag informatie dat er een grote groep jongeren zich verzamelde in Terneuzen om met elkaar te gaan vechten. De aanleiding hiervoor zou mogelijk gaan om berichten die verspreid zijn via social media. Twee meisjes zouden ruzie hebben om een jongen. Politieagenten die ter plaatse gingen hebben zich in de buurt opgesteld en de jongeren gemaand naar huis te gaan. Daar gaven de jongeren ook gehoor aan. Rond 16.30 uur had de groep zich verspreid en was de rust wedergekeerd.

Er is door de politie een onderzoek ingesteld naar de verschillende berichten die zijn verspreid. Ook monitort de politie de berichtgeving over de vermeende vechtpartij op sociale media. Als de bron van deze (opruiende of anderszins strafbare) berichten bekend wordt dan zal overgegaan worden tot aanhouding. Meerdere aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

De aangehouden scholiere is overgebracht naar een politiecel. Daar zal zij worden verhoord.