Weerbericht:
Zonnig, vrijdag overal tropisch warm
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

OM eist celstraf voor reeks inbraken

Toegevoegd: 09-10-2019, 22.02 uur
OM eist celstraf voor reeks inbraken
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft woensdag tegen de 44-jarige Oostburgse M. W. een gevangenisstraf van 48 maanden waarvan zes voorwaardelijk geëist. De vrouw wordt verdacht van een reeks inbraken.

De vrouw was niet aanwezig tijdens de behandeling van haar zaak, zodat de zaak bij verstek werd behandeld. W. wordt ervan verdacht in de jaren 2017 en 2018 zeker 25 inbraken in West-Zeeuws-Vlaanderen te hebben gepleegd, al dan niet vergezeld van een vriend. De buit bestond uit vrijwel alles wat maar los en vast zat: twee motoren, gereedschap, munten, een schilderij etc. De spullen werden zo mogelijk verkocht aan een kringloopwinkel of te koop gezet op Marktplaats.nl.

De politie kwam de vrouw en haar vriend op het spoor na een melding van een inbraak in 's Heer Hendrikskinderen. Het werd een 'heterdaadje' en in de auto werd het nodige gestolen spul aangetroffen. Niet lang na hun aanhouding legden ze een bekentenis af. De vriend zal zich later voor zeker elf inbraken moeten verantwoorden. De woning van een andere vriend fungeerde als opslagplaats voor de ettelijke gestolen goederen.

Volgens de advocaat van de vrouw, Eva Kempe, moest haar cliënt voor de meeste feiten worden vrijgesproken omdat volgens haar niet was vast te stellen dat de vrouw ook daadwerkelijk had ingebroken. Verder omschreef ze haar cliënt als een vriendelijke vrouw die door allerlei omstandigheden van het rechte pad was geraakt en nu haar uiterste best deed om de weg weer terug te vinden. De rechtbank doet uitspraak op 25 november.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap (10-10-2019 om 11:29)
Zoals zo vaak, ook nu weer typisch dom advocatengezwets. Hoezo kunnen de inbraken van dit mens niet bewezen worden met alle moderne technieken voor sporenonderzoek, zoals bijv. DNA. Benieuwd wat de uitspraak wordt door de in dit land zieke rechtspraak, als het al tot een rechtszaak komt.