www.hvzeeland.nl

OM eist celstraf voor reeks inbraken

Toegevoegd: 09-10-2019, 22.02 uur

Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft woensdag tegen de 44-jarige Oostburgse M. W. een gevangenisstraf van 48 maanden waarvan zes voorwaardelijk geëist. De vrouw wordt verdacht van een reeks inbraken.

De vrouw was niet aanwezig tijdens de behandeling van haar zaak, zodat de zaak bij verstek werd behandeld. W. wordt ervan verdacht in de jaren 2017 en 2018 zeker 25 inbraken in West-Zeeuws-Vlaanderen te hebben gepleegd, al dan niet vergezeld van een vriend. De buit bestond uit vrijwel alles wat maar los en vast zat: twee motoren, gereedschap, munten, een schilderij etc. De spullen werden zo mogelijk verkocht aan een kringloopwinkel of te koop gezet op Marktplaats.nl.

De politie kwam de vrouw en haar vriend op het spoor na een melding van een inbraak in 's Heer Hendrikskinderen. Het werd een 'heterdaadje' en in de auto werd het nodige gestolen spul aangetroffen. Niet lang na hun aanhouding legden ze een bekentenis af. De vriend zal zich later voor zeker elf inbraken moeten verantwoorden. De woning van een andere vriend fungeerde als opslagplaats voor de ettelijke gestolen goederen.

Volgens de advocaat van de vrouw, Eva Kempe, moest haar cliënt voor de meeste feiten worden vrijgesproken omdat volgens haar niet was vast te stellen dat de vrouw ook daadwerkelijk had ingebroken. Verder omschreef ze haar cliënt als een vriendelijke vrouw die door allerlei omstandigheden van het rechte pad was geraakt en nu haar uiterste best deed om de weg weer terug te vinden. De rechtbank doet uitspraak op 25 november.