www.hvzeeland.nl

Maatregelen Oud-Vossemeersedijk na ongevallen

Toegevoegd: 09-10-2019, 22.13 uur

Maatregelen Oud-Vossemeersedijk na ongevallen
Door: Tim Koster

THOLEN - De Provincie Zeeland gaat de komende tijd verschillende maatregelen nemen om de verkeersveiligheid op de Oud-Vossemeersedijk (N656) te verbeteren.

Vorige week hebben er op de Oud-Vossemeersedijk diverse verkeersongevallen plaatsgevonden. Dat is voor de Provincie aanleiding om verschillende maatregelen te nemen. Zo wordt er onder andere een verkeerspsycholoog ingezet. Op deze manier wordt de situatie vanuit de weggebruiker bekeken. Op basis daarvan wordt gekeken of er aanvullende maatregelen genomen kunnen worden om de weg veiliger te maken.

Naar aanleiding van de ongevallen heeft de Provincie zogenaamde stroefheidsmetingen uit laten voeren. Uit metingen is gebleken dat een klein deel van het wegdek op de Oud-Vossemeersedijk ten opzichte van een jaar geleden minder stroef is geworden. Op een aantal kleine stukken wordt daarom het wegdek stroever gemaakt zodat voertuigen meer grip hebben. Totdat deze maatregel is uitgevoerd zijn er waarschuwingsborden geplaatst met een snelheidsbeperking.