Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Familie opgepakt voor witwassen en fraude

Toegevoegd: 10-10-2019, 12.58 uur
Door: Manfred Berrevoets

Vlissingen - Donderdagmorgen zijn bij een ondermijningsonderzoek in Vlissingen een vrouw, twee meerderjarige dochters en een minderjarige zoon aangehouden. Politie en justitie onderzoeken hun betrokkenheid naar fraude en het witwassen van crimineel verkregen vermogen.


Donderdagmorgen is in een woning aan het Mondriaanplantsoen door politie en justitie een doorzoeking gedaan om meer bewijzen te verzamelen. Verder is er onderzoek gedaan in een kledingwinkel aan de Lange Zelke in Vlissingen en een garagebox in Middelburg. In de kledingwinkel werd naast een hoop valse merkkleding ook dure kleding aangetroffen. Deze kleding is voor verder onderzoek meegenomen. Ook bleek dat er gefraudeerd was met de elektriciteitsmeter.

Politie en justitie hebben de afgelopen tijd onder andere met uitkeringsinstantie Orionis Walcheren en de Belastingdienst onderzoek gedaan naar mogelijk onverklaarbaar vermogen van deze familie. Zij deden dit om de vermeende ondermijning aan te pakken. De gezamenlijke overheid doet dit door informatie te delen en te reageren op zaken die niet lijken te kloppen. Zeker om dit gedrag te stoppen, maar ook om de samenleving duidelijk te maken dat dit niet getolereerd wordt.

Uit het onderzoek is gebleken dat de familieleden in de afgelopen jaren flinke bedragen aan contanten op verschillende bankrekeningen hebben gestort. Van dit geld is nog geen legale herkomst bekend. Ook blijkt dat een van de dochters huur betaalt voor de kledingwinkel. Van deze winkel is ook geen inschrijving in het register van de Kamer van Koophandel gevonden. Ook is het opmerkelijk dat in de financiële gegevens geen inkomsten zijn aangetroffen van bedrijven waaraan de verdachten gelieerd lijken te zijn.

Verder lijkt sprake te zijn van fraude bij het verkrijgen van de hypotheek voor de woning. De hypotheekverstrekker heeft hier ondertussen aangifte van gedaan. De familie ontvangt verder allerlei uitkeringen en toeslagen waarop ze geen recht hebben als de vermeende criminele inkomsten zouden zijn opgegeven. Ze leven hierbij veel luxer dan hun legale inkomsten mogelijk maken. Zo heeft het gezin de beschikking over enkele dure auto’s op naam van een Belgisch bedrijf. Politie en justitie vermoeden dat de verdachten zich schuldig maken aan het witwassen van crimineel verkregen vermogen. Ook worden ze verdacht van diverse vormen van fraude.

Tot slot heeft de Belgische politie onderzoek gedaan in een winkel in het centrum van Kortrijk, waar ook een aantal valse merktassen en dergelijke werden aangetroffen. De Belgische politie onderzoekt deze zaak. Een gerechtsdeurwaarder heeft beslag gelegd op de woning aan het Mondriaanplantsoen en twee auto’s. Het viertal is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (11-10-2019 om 07:33)
Wat een reuze vangst, om deze familie na te gaan wat er allemaal door die criminelen gebeurt is en hoe lang zouden ze al daar mee bezig zijn geweest om op die manier je te verrijken.
Mijn mening (10-10-2019 om 19:31)
Top, die zijn de sjaak..... maar ik denk dat de samenleving er voor opdraait.
Cookie-instellingen beheren