Weerbericht:
Zonnig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Aangehouden duo A58 werd gezocht voor diefstal

Toegevoegd: 10-10-2019, 15.20 uur
De politievoertuigen op de A58 bij Goes.
De politievoertuigen op de A58 bij Goes.
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Tim Koster

GOES - Het duo dat woensdagmiddag na een achtervolging is aangehouden op de A58 bij Goes werd gezocht voor een diefstal in Limburg. Dat heeft de politie laten weten.

Agenten zagen woensdagmiddag rond 15.20 uur een personenauto bij Arnemuiden staan met een kenteken waarvan bekend was dat er mogelijk mensen in zouden zitten die gezocht werden voor een diefstal in Limburg. De politiemensen hebben hun auto stil gezet bij het tankstation aan de A58 om het voertuig te controleren.

Toen de bestuurder van het voertuig in de gaten kreeg dat er politieagenten zijn kant op kwamen reed hij op een agressieve manier met hoge snelheid weg. Hierbij reed hij opzettelijk bijna een van de agenten aan. De agent kon nog net opzij springen en kon op die manier een aanrijding voorkomen. Een van de agenten sloeg met zijn wapenstok tegen de voorruit van de auto.

Bij de achtervolging die vervolgens werd ingezet werden zeer hoge snelheden bereikt. De bestuurder van de auto bracht andere weggebruikers meerdere malen in gevaar. Hij reed bijvoorbeeld over de vluchtstrook, ging rechts inhalen en reed heel dicht op zijn voorliggers. Bij de rotonde aan de Zanddijk in Kruiningen draaide de auto de snelweg A58 weer op en reed weer terug in de richting van Middelburg. Ter hoogte van afslag De Poel bij Goes koos de bestuurder eieren voor zijn geld. Hij parkeerde zijn auto op de vluchtstrook. Agenten hebben de man en zijn passagier hierna aangehouden.

De mensen in de auto waren inderdaad de twee verdachten waarvan door de Officier van Justitie in Limburg bepaald was dat zij buiten heterdaad konden worden aangehouden voor een diefstal. Het gaat om een man van 45 jaar uit Tegelen en 42-jarige vrouw uit Krefeld (D). Zij zijn overgebracht naar een politiecellencomplex en zijn daar in verzekering gesteld. Ze zitten nog vast en worden gehoord over de feiten die hen tenlastegelegd worden vanuit Limburg, maar ook over alle strafbare feiten die zij tijdens de achtervolging begingen.

De agent die ternauwernood een aanrijding kon ontwijken heeft aangifte gedaan van poging doodslag


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (11-10-2019 om 07:25)
Zo je leest voor politie ben je nergens vellig gelukkig dat de samen werking onder elkander goed is een diefstal in Limburg en word opgepakt in Zeeland weer een goede prestige van de Zeeuwse politie.