Weerbericht:
Vooral in de middag enkele stevige regen- en onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

Terneuzenaar de cel in voor schietpartij

Toegevoegd: 10-10-2019, 18.14 uur
De politie op de Axelsedam in Terneuzen na het voorval.
De politie op de Axelsedam in Terneuzen na het voorval.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 38-jarige Terneuzenaar B. H. is donderdag voor onder andere een poging afpersing, mishandeling en bedreiging veroordeeld tot een gevangenisstraf van anderhalf jaar. Daarvan zijn drie maanden voorwaardelijk.


Zijn minderjarige neefje kreeg voor hetzelfde misdrijf een taakstraf van 120 uur waarvan zestig voorwaardelijk plus vijftig dagen jeugddetentie opgelegd. De 19-jargige E. S., eveneens uit Terneuzen, werd vrijgesproken. Tegen H. was een celstraf van achtentwintig maanden geëist. Voor S. was dat 180 dagen waarvan 43 voorwaardelijk.

Het trio werd ervan verdacht op 1 juli vorig jaar op de Axelsedam in Terneuzen geprobeerd te hebben om drie Belgen te beroven, die S. hadden gevraagd hen wat wiet te bezorgen. In plaats daarvan kwam H. terug, diens neefje en een nog onbekende, spoorloze man. H. dreigde en schoot met een vuurwapen waarbij een van de Belgen en handwond opliep. Omdat één van de Belgen H. nog kende vanuit een detentie werden de overvallers snel opgepakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AD. (11-10-2019 om 12:49)
Wat een rechtssysteem hebben we toch want anderhalf jaar waarvan 3 maanden voorwaardelijk is dus 15 maanden cel. maar daar gaat ook het voorarrest vanaf en na twee derde van zijn straf mag hij weer naar huis dus na enkele maanden gaat het gewoon door.