Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 38 km

Brand Thermphos-terrein, NL-alert verstuurd

Toegevoegd: 10-10-2019, 20.09 uur
Door: Manfred Berrevoets

RITTHEM - De brandweer is donderdagavond uitgerukt voor een brand op het voormalige Thermphos-terrein aan de Europaweg Zuid in havengebied Vlissingen-Oost.


Rond 18.25 uur woedde er brand in een bedrijfspand. De brandweer rukte uit om de bedrijfsbrandweer te assisteren. De brand ontstond tijdens werkzaamheden en de vuurhaard is moeilijk toegankelijk, laat de brandweer weten. Er zijn meerdere blusvoertuigen en een watertransportsysteem ingezet. Ook is er een meetploeg aanwezig om metingen te verrichten in de omgeving.

De bluswerkzaamheden zijn op dit moment in volle gang. Volgens de brandweer is er sprake van een forse rookontwikkeling in de omgeving. De Veiligheidsregio Zeeland adviseert om uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen. De rookverspreiding beperkt zich tot het havengebied.

Bedrijven in de omgeving zijn geïnformeerd en het scheepvaartverkeer is stilgelegd. Daarnaast is een NL-Alert verzonden voor het gebied vanaf Europaweg Zuid t/m de kern van Nieuwdorp.

Zie ook:

Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren