Weerbericht:
Vrij veel wind met af en toe regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Samenscholingsverbod in Terneuzen

Toegevoegd: 10-10-2019, 20.46 uur
Samenscholingsverbod in Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - In Terneuzen is sinds donderdagmiddag 16.00 uur een samenscholingsverbod van kracht. Dit om opstootjes tussen jongeren te voorkomen.

De gemeente heeft de maatregel genomen na spanningen tussen leerlingen. Het verbod geldt voor minimaal een week en is vanmiddag door de politie toegelicht op het Lodewijk College. Volgens loco-burgemeester Frank van Hulle is de maatregel genomen omdat meelopers zich moeten realiseren dat iets niet mag. Het samenscholingsverbod geldt voor de kern Terneuzen.

De politie laat weten dat er bij overtreding forse boetes worden uitgedeeld. Ze kunnen hoger uitvallen wanneer leerlingen vooraf zijn gewaarschuwd. De afgelopen twee dagen kwamen grote groepen jongeren samen en dreigde er escalatie. Dinsdag konden veertien agenten een grote confrontatie aan de Sloelaan voorkomen. Een groepje scholieren had ruzie en daar waren ruim honderd jongeren op af gekomen.

Een 16-jarig meisje is woensdagmorgen uit de klas gehaald in verband met opruiing in deze zaak. De politie monitort social media op nieuwe berichten over mogelijke escalatie. Wanneer er sprake is van opruiing en de plaatser kan worden achterhaald, dan gaat de politie over tot aanhouding.

Volgens het Lodewijk College is de aanleiding een ruzie tussen twee meisjes. Verschillende scholieren hebben zich ermee bemoeid en dat trok veel omstanders. Volgens leerlingen worden er op sociale media vandaag berichten gedeeld over een mogelijk nieuwe confrontatie aanstaande vrijdag.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (11-10-2019 om 16:18)
Ze moeten er niet zo´n ophef van maken. Laat ze elkaar maar eens een klap geven, kan geen kwaad
wim (11-10-2019 om 07:18)
Wat zielig op een school als zoiets onder de schoolgasten plaats vind
AntiGSM (10-10-2019 om 22:03)
Er stond vandaag in de PZC dat de politie ook mobieltjes in beslag kan nemen. Dat wordt lachen; heb je al eens een puber gezien zonder mobieltje? Die gaan harder trillen dan een heroïneverslaafde zonder drugs! Het verbod wat al geldt op een aantal scholen zal in de toekomst alleen maar erger worden, de jeugd kan niet met deze verslaving overweg (vele volwassenen ook niet).