Weerbericht:
Vooral in de middag enkele stevige regen- en onweersbuien
Verkeersinformatie:
24 files van totaal 82 km

Brand voormalige Thermphos-terrein geblust

Toegevoegd: 10-10-2019, 22.00 uur
Bij het uitbreken van de brand kwam er veel rook vrij.
Bij het uitbreken van de brand kwam er veel rook vrij.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

RITTHEM - De brand die donderdagavond voor een forse rookontwikkeling zorgde bij Ritthem is geblust. De brandweer heeft het sein brand meester gegeven.


Rond 18.25 uur ontstond er door werkzaamheden een brand in een bedrijfspand op het voormalige Thermphos-terrein aan de Europaweg Zuid in havengebied Vlissingen-Oost. Naast de bedrijfsbrandweer werd ook de gemeentelijke brandweer ingezet om het vuur te blussen.

Bij het uitbreken van de brand kwam er veel rook vrij. De Veiligheidsregio adviseerde mensen om ramen en deuren te sluiten. Ook werd er een NL-Alart verzonden in de omgeving van de brand. Volgens de brandweer was de vuurhaard moeilijk te bereiken wat de brandbestrijding complex maakte. Meetploegen hebben metingen verricht in het gebied en op zijn geen te hoge concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

Om 21.35 uur kon het sein brand meester worden gegeven. Het scheepvaartverkeer is weer hervat en de naast gelegen bedrijven zijn geinformeerd dat alle waarschuwingen zijn ingetrokken. De brandweerinzet is afgebouwd en wordt overgedragen aan de bedrijfsbrandweer.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750