Weerbericht:
Vannacht in de noordelijke helft enkele buien, overdag ook elders
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Duo uit Sint Maartendijk opgepakt bij ongeregeldheden

Toegevoegd: 13-10-2019, 11.28 uur
Duo uit Sint Maartendijk opgepakt bij ongeregeldheden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

ROOSENDAAL - De politie heeft afgelopen nacht in Roosendaal tijdens ongeregeldheden twee personen uit Sint Maardensdijk opgepakt.

Rond 03.30 uur ontstonden er wat opstootjes in en bij een café aan de Markt. De aanleiding was vermoedelijk dat er in het café een vechtpartij ontstond tussen twee groepen jongeren. Er werden wat vechtersbazen uit de kroeg gezet, maar eenmaal buiten werd het er niet echt beter op.

Agenten zagen vervolgens een meisje flauwvallen in de deuropening van het café, verschillende mensen bleven dicht om haar heen staan en stapten zelfs over haar heen. Omdat dit geen ideale situatie is als iemand is flauwgevallen, probeerden agenten haar naar buiten te dragen om haar hulp te verlenen. Dan slaat de sfeer plotseling helemaal om naar de negatieve kant.

Door een deel van het aanwezige publiek wordt plots met vuurwerk naar de agenten gegooid, de agenten worden bekogeld met glazen en flessen en een meisje ziet kans om een van de agenten te trappen. De agenten zien zich hierop genoodzaakt om hun wapenstok te gebruiken. Drie jonge mensen worden aangehouden. Het gaat om een jongen van 20 uit Bergen op Zoom, een jongen van 18 en een meisje van 16, beide uit Sint Maartensdijk.

Die aanhoudingen zijn de aanleiding om met meerdere agenten, waaronder twee hondengeleiders, de Markt in Roosendaal schoon te vegen. Het dan nog aanwezige publiek wordt door agenten op linie het centrum uit begeleid. Hierbij worden nog twee aanhoudingen gepleegd van mannen die niet luisteren naar wat de politie hen opdraagt. Het gaat om twee mannen die geen vaste woon- of verblijfplaats hebben. Ze zijn 26 en 27 jaar oud. Omstreeks 04.30 uur is de rust weergekeerd op de Markt in Roosendaal. Tegen alle aangehouden verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750