Weerbericht:
Vannacht in de noordelijke helft enkele buien, overdag ook elders
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Melding jacht in nood blijkt loos alarm

Toegevoegd: 14-10-2019, 11.02 uur
Melding jacht in nood blijkt loos alarm
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De KNRM-reddingboot van Breskens is zondagmiddag uitgevaren voor een melding van een jacht dat in problemen zou verkeren. De inzet bleek voor niets want er bleek helemaal geen sprake te zijn van een noodsituatie.

Wandelaars die in de buurt van de Oranjemolen in Vlissingen liepen, zagen daar rond 14.40 uur vlakbij de kant een kajuitjacht liggen. Vanaf het jacht werd gezwaaid en ook werden geluidssignalen gemaakt met een hoorn. De wandelaars kregen hierdoor het vermoeden dat er iets mis was en sloegen alarm bij de Kustwacht. Deze alarmeerde de reddingbootbemanning van Breskens.

Ter plekke bleek er niets aan de hand te zijn. Voor de zekerheid werd nog een zoekslag gemaakt langs de Boulevard maar hierna moest de conclusie worden getrokken dat er toch echt sprake was geweest van loos alarm.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750