Weerbericht:
Vannacht in de noordelijke helft enkele buien, overdag ook elders
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Dubbel onder invloed, stroomstootwapen in auto

Toegevoegd: 14-10-2019, 11.21 uur
Het bloedmonster is opgestuurd voor nader onderzoek.
Het bloedmonster is opgestuurd voor nader onderzoek.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

SLUIS - De politie heeft in de auto van man die onder invloed van alcohol en drugs verkeerde een zaklamp gevonden die ook gebruikt kon worden als stroomstootwapen.

Agenten controleerden de bestuurder tijdens een surveillance in Sluis. Een ademtest wees uit dat hij te veel gedronken had en daarom werd de automobilist meegenomen naar het politiebureau in Oostburg. Daar werd ook een speekseltest afgenomen en deze wees uit dat er ook sprake was van drugsgebruik. Van de 28-jarige bestuurder werd bloed afgenomen zodat bepaald kan worden hoeveel er precies was gebruikt.

Zowel de bestuurder als zijn voertuig werden ook aan een nadere controle onderworpen. In het portiervak aan de bestuurderszijde werd de zaklamp met stroomstootfunctie gevonden. Het voorhanden hebben hiervan is niet toegestaan en strafbaar op basis van de Wet Wapens en Munitie.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (15-10-2019 om 18:46)
Keihard aanpakken die crimineel!