Weerbericht:
Overwegend bewolkt en vooral later enkele buien. Vrijdag (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

OM wil tbs veroordeelde pedofiel verlengen

Toegevoegd: 15-10-2019, 21.21 uur
OM wil tbs veroordeelde pedofiel verlengen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De tbs met voorwaarden, die de 40-jarige Hagenaar M. van der B. in 2017 werd opgelegd wegens zedendelicten met minderjarige jongens, moet met twee jaar worden verlengd. Dat vindt officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk.

Alleen met de verlening wordt de kans dat Van der B. zich opnieuw aan jongens vergrijpt het laagst ingeschat, zo vindt het Openbaar Ministerie (OM). Zowel de advocaat van Van der B., de reclassering en Van der B. zelf zijn het daar roerend mee eens.

De rechtbank achtte Van den B. destijds schuldig aan vijftien van de achttien zedendelicten waarvan hij werd verdacht. Het ging daarbij om misbruik van jongens in de leeftijd van dertien tot zestien jaar en het bezit van kinderporno.

Van den B. zocht zijn slachtoffers via social media en deed zich beduidend jonger voor dan hij in werkelijkheid was. De jongens kwamen uit Zierikzee, Vlissingen, België, en Duitsland. Van den B. werd in het verleden al twee keer eerder voor dergelijke delicten veroordeeld.

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (16-10-2019 om 07:38)
Je lees nog al eens vaak dat ze na vrijlating toch weer terug vallen op de wijze waar voor gestraft zijn hier is maar een oplossing voor een operatie ondergaan waar door de lusten niet meer voorkomen.
Kees (15-10-2019 om 21:39)
Volgens mij zijn ze niet te genezen.