Weerbericht:
Regen, later buien en zware windstoten. Vrijdag afnemende wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Betrokkenheid bij overval Goes niet bewezen

Toegevoegd: 15-10-2019, 21.32 uur
Sporenonderzoek bij het Colijnhof in december.
Sporenonderzoek bij het Colijnhof in december.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft dinsdag de 22-jarige N. R. uit Middelburg een half jaar celstraf in plaats van 50 maanden gevangenisstraf opgelegd. Hij werd vrijgesproken van betrokkenheid bij een overval maar afpersing werd wel bewezen geacht.


R. stond voor de rechter omdat hij door twee personen was aangewezen als opdrachtgever en het brein van een overval op een woning aan het Colijnhof in Goes. Die vond plaats in de nacht van 29 december vorig jaar. Bij die overval werd de toen 21-jarige bewoner in zijn slaap overvallen en kreeg hij een vuurwapen tegen het hoofd gedrukt.

R.heeft van begin af aan ontkend ook maar iets met de overval te maken te hebben gehad. De twee anderen legden wel een bekentenis af en werden eerder al veroordeeld tot celstraffen van 30 en 36 maanden waarvan een deel voorwaardelijk.

Het half jaar cel kreeg R. opgelegd omdat hij had geprobeerd zijn oom af te persen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (16-10-2019 om 07:32)
Wat te leeftijden onder die gasten om zoiets te ondernemen zulke straffen zijn nog veel te laag.
Cookie-instellingen beheren