Weerbericht:
Zonnig, vrijdag overal tropisch warm
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Arrestatie voor onrust scholieren Terneuzen

Toegevoegd: 16-10-2019, 21.42 uur
Arrestatie voor onrust scholieren Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft woensdagmiddag in Terneuzen een jongeman opgepakt vanwege de spanningen vorige week tussen scholieren in die plaats.

De verdachte, een 18-jarige inwoner van Biervliet, werd rond 15.00 uur aangehouden in de Vondelstraat. Volgens de politie wordt zijn betrokkenheid onderzocht bij het speciale Snapchataccount waarvan de berichten vorige week voor grote onrust zorgden.

Grote groepen jongeren kwamen samen en volgens de politie dreigde escalatie. Vanwege de onrust werd door de gemeente een samenscholingsverbod afgekondigd nadat veertien agenten waren ingezet om een confrontatie te voorkomen.

De jongeman is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau in Terneuzen. Hij heeft daar een verklaring afgelegd en er is proces-verbaal opgemaakt. Vorige week werd ook al een 16-jarig meisje opgepakt in verband met de zaak. De politie laat weten meer aanhoudingen nog altijd niet uit te sluiten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750