Weerbericht:
Van het zuidwesten uit regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Opvarenden van zandschip gehaald

Toegevoegd: 16-10-2019, 22.01 uur
Door: Roland de Jong

HOOFDPLAAT - Op de Westerschelde is woensdagavond ter hoogte van Hoofdplaat een binnenvaartschip ernstig in de problemen gekomen.


Rond 19.10 uur werd alarm gemaakt over het 86 meter lange en 8,5 meter brede motorschip HAPI. Het schip werd geladen door een zandzuiger toen het door onbekende oorzaak dreigde te breken en/of te zinken.

Na de melding werden zowel Rijkswaterstaat als twee reddingboten van de KNRM-stations Breskens en Westkapelle opgeroepen. De KNRM-reddingboot van het station Breskens kwam daadwerkelijk ter plekke maar de opvarenden waren voordien al van boord gehaald door de bemanning van de zandzuiger.

Op dit moment zijn Rijkswaterstaat (RWS79) en sleepboot Multratug 22 van Multraship nog ter plekke. Een ander schip, de Vectura, ligt langszij de HAPI. Met behulp van de kraan van een derde schip, de No Limit, wordt sinds 21.30 uur de lading zand uit de HAPI gehaald.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (17-10-2019 om 07:29)
Er zal wel wat gebeurd zijn maar als je ziet hoe diep geladen ze zijn met zand en met veel wind op de Westerschelde is zoiets mogelijk.dat het water binnen komt waar zand licht wat afgepompt moet worden misschien. wel een storing