Weerbericht:
Mistig en gladheid door bevriezing
Verkeersinformatie:
50 files van totaal 209 km

Westerscheldetunnel dicht na ongeval Hoek

Toegevoegd: 17-10-2019, 17.37 uur - Update: 18-10-2019, 12.35 uur
Door: Tim Koster & Roland de Jong

HOEK - De Westerscheldetunnel (N62) is donderdagmiddag in beide richtingen volledig afgesloten geweest vanwege een verkeersongeval met letsel aan de zijde van Hoek.


Het ongeluk op de Westerscheldetunnelweg werd omstreeks 17.10 uur gemeld en gebeurde net voor het einde van de Westbuis richting Zeeuws-Vlaanderen. Ter plekke kwamen volgens de politie een personenauto en een bestelbus met elkaar in botsing.

Vrijwel direct werd naast de ambulancedienst ook de brandweer met spoed ter plekke gestuurd. Volgens de politie zijn zeker twee personen gewond geraakt. Hun letsel lijkt mee te vallen. Meer details over wat er is gebeurd, zijn er nog niet.

Na het ongeluk werden de beide tunnelbuizen volledig afgesloten. De Oostbuis richting Zuid-Beveland ging niet veel later weer open. De Westbuis richting Zeeuws-Vlaanderen werd rond 18.55 uur weer opengesteld voor verkeer.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
peter (24-10-2019 om 14:12)
Deze week reden mijn vrouw en ik van Terneuzen naar Goes en werden we zonder reden gekleefd in de tunnel, het zou de snelheid kunnen zijn 103km/u op de gps. Werden hard afgestraft rakelinks ingehaald en toen duwde dit bestelwagen ons bijna tegen de tunnelwand, afsnijdend en remmend wel te verstaan.Met de schrik vrij kwamen we op de linkerbaan tot stilstand, gelukkig weinig verkeer.Asociaal gedrag wordgetollereerd in het verkeer zolang er niet ingegrepen word zullen er nog vele ongelukken gebeuren.Heeft iemand er weleens bij stilgestaan dat het uit verveling kan zijn?Andere mensen treiteren?Het lijkt me niet bepaald slim als je haast hebt aso te rijden want een aanrijding hoe klein ook gaat veel heel veel tijd in zitten, tel uit je winst.
jan (18-10-2019 om 16:17)
nu is die tunnel al minstens 1 x per week dicht voor een ongeval, maar waarom dan nu allebei de buizen sluiten?
Jan B (18-10-2019 om 15:38)
Tweede keer deze week. Afgelopen dinsdag ook al dicht vanwege een vrachtwagen met pech. Deze vrachtwagen te laten staan tot na de spits staat niet in hun boekje, het verkeer stond vast tot op de sluizen. En dan hebben ze eindelijk de vrachtwagen weggesleept dan mag je nog maar 80 km door de tunnel. Hoog tijd dat hier iets aan gedaan gaat worden! Voor elke scheet gooien ze de tunnel maar dicht.
Frits (18-10-2019 om 15:35)
Achter op een aanhangwagen gebotst. Moet je zelf niet af gaan vragen ben ik nog wel mijn rijvaardigheid oke is.slecht afstand inschatten goed spiegelen anticiperen.
Wout (18-10-2019 om 15:20)
Hallo CJ Pielaat, dat is terug te vinden op de site van de tunnel, zie deze link: https://www.westerscheldetunnel.nl/nl/veelgestelde-vragen/thema:beschikbaarheid/vraag:waarom-wordt-bij-een-incident-in-de-tunnel-geen-tegenverkeer-ingesteld.htm
ak60 (18-10-2019 om 13:38)
jazeker de boot Vlissingen breskens dubbel deks weer laaten vaaren scheelt veel tijd en brandstof en het was altijd gezellig aan boord
Cookie-instellingen beheren