Weerbericht:
Zonnig en warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Zoekactie naar kitesurfer bij Domburg

Toegevoegd: 18-10-2019, 22.20 uur
Zoekactie naar kitesurfer bij Domburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

DOMBURG - Zowel de politie, de strandwacht als de KNRM en behulpzame strandpaviljoeneigenaren hebben vrijdagmiddag bij Domburg gezocht naar een kitesurfer die in problemen zou zijn geraakt.

Over de watersporter werd rond 16.00 uur alarm geslagen bij de hulpdiensten. Een strandtenteigenaar meldde dat een kitesurfer verstrikt zou zijn geraakt in zijn vliegerlijn en dat hij daarom genoodzaakt was geweest zijn vlieger los te laten.

Na de melding werd een zoekactie opgestart. Vanuit Westkapelle ging reddinboot Uly op pad en op het strand werd gezocht door de politie, de strandwacht en strandpaviljoenhouders. Ook werd het kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM Westkapelle ingezet.

De kiter werd in goede gezondheid aangetroffen op het strand bij paviljoen High Hill Beach in Domburg. De kite werd ook aangetroffen en uit het water gehaald.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750