Weerbericht:
Zonnig, vrijdag overal tropisch warm
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Arrestatie scholieren voor mishandeling

Toegevoegd: 19-10-2019, 10.47 uur
Arrestatie scholieren voor mishandeling
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft vrijdag twee 14-jarige jongens opgepakt in verband met een mishandeling eind september in Terneuzen. De politie linkt de zaak met de onrust onder Terneuzense scholieren eerder deze maand.

Op social media werden (met name onder scholieren) beelden verspreid van de mishandeling, welke plaatsvond op vrijdag 27 september. De beelden kwamen ook bij de politie terecht. "Op het materiaal was te zien dat een jongen werd mishandeld door twee jongens in de omgeving van de Rooseveltlaan. Na onderzoek konden we achterhalen wie het slachtoffer op de beelden was en werd aangifte opgenomen. Na verder onderzoek konden we beide verdachten aanhouden", aldus de politie.

De jongens werden vrijdag rond 07.25 uur in hun woning in de gemeente Terneuzen gearresteerd. Ze worden er formeel van verdacht betrokken te zijn geweest bij een openlijke geweldpleging. De twee werden na hun aanhouding meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mochten zij dat weer verlaten. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt.

Volgens de politie werden in de periode na de mishandeling meerdere berichten op social media gedeeld over andere vechtpartijen die plaats zouden gaan vinden. Dit resulteerde in het samenkomen van een groot aantal scholieren van onder meer het Lodewijk College. Hierop werd op 10 oktober door de burgemeester een samenscholingsverbod ingesteld.

Donderdag meldde de gemeente dat het samenscholingsverbod niet verlengd zou worden. Er waren geen signalen meer dat er ongeregeldheden gepland werden of zouden gaan plaatsvinden, zo meldde de gemeente. De politie blijft de situatie in de gaten houden en zal handhavend optreden als dat nodig is.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
een inwoner (19-10-2019 om 23:16)
chapeau. politie fantastich werk gedaan .
Astrid (19-10-2019 om 13:46)
Is maar goed dat ze ingrijpen,vorige week was er een mishandeling in middelburg 2 meisjes mishandeld en bij de 3de meisje rugzak gejat met i pad politie komt en doet er niks aan.Intussen blijven er dreigingen komen via insta