Weerbericht:
Morgen vooral in het noorden langdurig regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Politie waarschuwt voor nep-CV-monteur

Toegevoegd: 22-10-2019, 14.45 uur
Politie waarschuwt voor nep-CV-monteur
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de Oosterschelderegio zijn de afgelopen weken zeker vijf ouderen het slachtoffer geworden van iemand die zich voordeed als CV-monteur en hen vervolgens geld en sieraden afhandig maakte.

Volgens de politie kregen bejaarde inwoners van Bruinisse, Kloetinge en Krabbendijke bezoek van deze 'babbelaar'. De dief deed zich 
voor als CV-monteur en wist zich zo in bejaardenhuizen en -woningen met een smoes naar binnen te praten. Hij probeerde vervolgens geld en sieraden te stelen.

De politie roept oudere mensen op om alert te zijn op de praktijken van babbeldieven. Ook vraagt zij mensen met oudere ouders om met hen in gesprek te gaan over het fenomeen babbeltruc. "De belangrijkste boodschap is: Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen!", aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Aan de deur wordt niet gekocht (23-10-2019 om 06:38)
monteurs of andere werklui komen nooit onaangekondigd of zonder afspraak die je zelf hebt gemaakt. Komen ze toch, gewoon zeggen dat je geen tijd hebt (moet naar het ziekenhuis) en gelijk de politie bellen, noteer kentekens en/of maak een foto van de vreemdeling die zich aan uw deur meld. Bel daarna pas het bedrijf waarvoor die lijkt te werken.