Weerbericht:
Zonnig en droog
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 61 km

Eis: 2,5 jaar cel voor schietpartij Vlissingen

Toegevoegd: 25-10-2019, 17.27 uur
De rechtbank doet uitspraak over twee weken.
De rechtbank doet uitspraak over twee weken.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft vrijdag tegen de 25-jarige M. M. uit Vlissingen een gevangenisstraf van dertig maanden waarvan zes voorwaardelijk plus de tenuitvoerlegging van een maand cel van een eerdere veroordeling geëist.


De Vlissinger wordt verdacht van poging doodslag, bedreiging, vernieling, verboden wapenbezit en mishandeling. Ofwel: de schietpartij in de avond van 18 april op het Stadhuisplein in Vlissingen. M. had die avond afgesproken om met een kennis een geschil over een beschadigde scooter uit te praten. Tot praten kwam het evenwel niet, want toen M. de man plus twee maten ontmoette, zou er direct een mes zijn getrokken.

M. op zijn beurt haalde er een revolver te voorschijn en werd vrijwel direct door de drie mannen tegen de grond gewerkt. Op de grond liggend schoot M. enkele keren in de lucht. Gelukkig werd er niemand geraakt. Dat het geschil over de scooter ging, vond officier van justitie moeilijk te geloven. Maar hij - en ook de rechtbank - moest het daar maar mee doen, want M. weigerde de ware reden te vertellen uit angst voor mogelijke represailles. De rechtbank doet uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Karel (25-10-2019 om 22:26)
2.5jaar is te kort! Opbergen dat tuig en nooit meer vrij.
Iemand (25-10-2019 om 20:12)
Lekker mannetje! Kunnen jullie hem niet wat langer vasthouden?