Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Zwerver berooft zwakbegaafde mensen Goes

Toegevoegd: 25-10-2019, 17.34 uur
Zwerver berooft zwakbegaafde mensen Goes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

GOES - Afgelopen zondag is op de Vlasmarkt in Goes een 44-jarige man aangehouden. De officier van justitie had toestemming gegeven om de man buiten heterdaad aan te houden voor een al eerder gepleegde mishandeling.


De aangehouden verdachte is zwervende. Sinds begin oktober verblijft hij in Goes, waar hij voorheen ook gewoond heeft. De man geeft zelf aan geen vast woonadres te hebben, maar hij vertelt op meerdere adressen in de stad te verblijven. Hij wordt ervan verdacht diverse diefstallen en een mishandeling te hebben gepleegd. Er zijn al negen aangiftes tegen hem opgemaakt door de politie. De strafbare feiten waarom het gaat betreffen diefstallen van geld, telefoons, laptops en fototoestellen.

De mensen die aangifte tegen hem hebben gedaan zijn zogenoemde ‘kwetsbare personen’. Het gaat bijvoorbeeld over mensen die onder behandeling van (verschillende) zorginstelling(en) zijn, een laag IQ hebben en/of wonen in een begeleid-wonen-huis. De politie vermoedt dat er, naast de negen geregistreerde slachtoffers, meer mensen het slachtoffer zijn geworden van deze 44-jarige man. Mensen die meer informatie hebben over de zaak wordt verzocht dit te melden.

De man is eerder deze week voor de rechter-commissaris geleid. Die heeft bepaald dat hij langer vast moet blijven zitten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
June (25-10-2019 om 20:26)
Heeft hij eindelijk even onderdak. Kan hij wel; kwetsbare mensen uitkiezen.
Nederlander (25-10-2019 om 20:11)
Ik vind dat de tijd is aangebroken om dit soort lui met foto en al bekend maken aan de samenleving. Privacy moet niet van toepassing zijn op deze gewetenloze types.
Cookie-instellingen beheren