Weerbericht:
Heldere nacht, overdag zonnig. Steeds warmer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Voorwaardelijke celstraf voor mishandelen agent

Toegevoegd: 26-10-2019, 12.27 uur
De verdachte is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf.
De verdachte is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De verdachte die een agent verwonde in Middelburg in juni 2017 is recent door de rechtbank veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf.

De politie kreeg op 16 juni 2017 een melding van een conflict in Middelburg. Een vrouw was in haar woning aan de Veldmaarschalk Montgomerylaan door haar vriend mishandeld en bedreigd met een mes. Agenten gingen ter plekke maar de vrouw wilde absoluut geen aangifte doen. Een buurvouw die ook in de woning was, was echter ook bedreigd en zij was wel bereid om aangifte te doen.

Hierop werd de man aangehouden en hij verleende zijn medewerking. De vriendin ging vervolgens echter helemaal door het lint. Ze wilde niet dat de verdachte werd meegenomen. Agenten hebben haar vervolgens ook aangehouden voor het beletten en belemmeren van de aanhouding.

De vrouw ging hevig in verzet en er moest pepperspray worden gebruikt om haar te kunnen boeien. Toen de man echter hoorde en zag dat zijn vriendin werd aangehouden rukte hij zich los en ging ook hij hevig in verzet. Uiteindelijk kon het duo worden ingerekend. Bij de worsteling raakten echter wel twee agenten gewond. Eén van hen is voor controle naar de Huisartsenpost (HAP) gegaan. Hij liep een gescheurde pees op.

Twee jaar en vier maanden later is de man door de rechtbank veroordeeld voor bedreiging en wederspanningheid met zwaar letsel als gevolg. Hij kreeg een voorwaardelijke celstraf van zes weken. Daarnaast moet hij een immateriële schadevergoeding betalen aan de agenten. “Het heeft lang geduurd maar ik ben tevreden met dit vonnis” laat één van de betrokken agenten weten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J de P (26-10-2019 om 13:36)
Denk je die man hiervan leert ? Meer dan 2 jaar loopt jij dus lekker vrij rond voor een belachelijk vonnis ? 5 jaar cel had hij moeten krijgen voor poging tot moord en verplichte scheiding met alle proceskosten zelf dokken ! Ongelofelijk dat een vrouw zo'n man kiest en op TV maar klagen hoe slecht mannen zijn..