Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
119 files van totaal 409 km

Wilde achtervolging door woonwijk Vlissingen

Toegevoegd: 26-10-2019, 16.32 uur
Wilde achtervolging door woonwijk Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Een 25-jarige Vlissinger is zaterdagmorgen aangehouden door agenten, omdat hij ervan wordt verdacht gevaar en hinder voor andere weggebruikers te hebben veroorzaakt. Ook verdenken de agenten hem ervan dat hij onder invloed van alcohol en (soft)drugs reed. De aanhouding vond plaats na een gevaarlijke achtervolging door Vlissingse middengebied.


Agenten waren onderweg na een melding in Middelburg. Ze reden over de Sloeweg toen ze een busje stil zagen staan. De bestuurder stapte weer in zijn busje en wilde wegrijden. De auto voor hem ging er ook vandoor. Het leek of beide automobilisten een conflict met elkaar hadden gehad. De agenten wilden de bestuurder van die auto controleren en gaven hem een stopteken. Dit negeerde de automobilist. Hij ging er met steeds hogere snelheid vandoor. Zo scheurde hij een woonwijk in via de Hercules Segherslaan. Hij reed hierbij over vluchtheuvels, door bosschages, zigzagde rakelings langs (of tegen) voertuigen. Voorbijgangers schrokken zichtbaar van het tafereel.

De achtervolging eindigde toen de bestuurder zijn auto de Jacob van Ruijsdaellaan in reed. Hier ging hij er te voet vandoor en rende door allerlei brandgangetjes met de agenten nog steeds in zijn kielzog. Die probeerde hij nog wel te stoppen door een paaltje omver te gooien, vermoedelijk in de hoop dat de agenten snelheid zouden minderen. Die vlieger ging helaas voor hem niet op. Hij struikelde zelf over het paaltje en kwam ten val. In de Jan Vermeerlaan kon de man worden gestopt en aangehouden.

Toen de agenten terugkeerden bij hun dienstauto stonden daar een hoop mensen die hen wilden beletten de verdachte in de dienstauto te plaatsen. De druk werd zo hoog dat de agenten assistentie hebben gevraagd van collega’s in de buurt. Met hulp van één van de omstanders en door pepperspray tevoorschijn te halen en het nodige duw- en trekwerk toe te passen wisten de politiemannen de verdachte toch in hun auto te krijgen.

De verdachte is overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij wordt gehoord. Hij krijgt bezoek van een arts, omdat hij als gevolg van zijn val een lichte verwonding heeft opgelopen. De Vlissinger moest, vanwege het vermoeden dat hij onder invloed reed, een blaastest en een speekseltest ondergaan, maar dit weigerde hij, ook na vordering. De man rijdt vermoedelijk met een ongeldig verklaard rijbewijs. Dat wordt nog onderzocht. Hij zal worden gehoord over het negeren van het stopteken, het veroorzaken van gevaar en hinder voor overige weggebruikers, het rijden onder invloed en het weigeren van de adem- en speekseltests.

Door de hectiek is nog niet duidelijk geworden of derden schade aan bijvoorbeeld geparkeerde voertuigen hebben ondervonden door het gevaarlijke weggedrag van de 25-jarige Vlissinger. Mensen die in het gebied wonen waar de achtervolging doorheen leidde en die schade hebben aan hun eigendommen als gevolg van de achtervolging worden verzocht zich te melden bij de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (27-10-2019 om 02:22)
Altijd hetzelfde gezeik met die gasten. T wordt tijd dat ze eens flink de bezem er doorheen gaan halen. En omstanders die agenten hinderen? In veel landen krijg je gelijk een knal met de lange lat! Maar zodra dat gebeurt roepen die gasten ‘politiegeweld of discriminatie’
J Boogaard (26-10-2019 om 23:49)
Dan wordt de politie weer aangeklaagd voor onnodig gebruik van de wapen stok
Jorn (26-10-2019 om 19:17)
Onvoorstelbaar, heel die groep had van mij mee gemogen naar het bureau. Belachelijk dat de agenten en de rest dat accepteren. Bij flink tegenwerken een knuppel in de nek!
T4 (26-10-2019 om 18:50)
Welkom in de 21 eeuw. Waar geen respect is voor mensen onder elkaar. En al helemaal niet voor hulpverleners. Waar moet dit toch heen. Het is om te janke dat we zo zijn geworden.
Cookie-instellingen beheren