Weerbericht:
Onbewolkt en kleine kans op een ondiepe mistbank, overdag zonnig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Wilde achtervolging door woonwijk Vlissingen

Toegevoegd: 26-10-2019, 16.32 uur
Wilde achtervolging door woonwijk Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Een 25-jarige Vlissinger is zaterdagmorgen aangehouden door agenten, omdat hij ervan wordt verdacht gevaar en hinder voor andere weggebruikers te hebben veroorzaakt. Ook verdenken de agenten hem ervan dat hij onder invloed van alcohol en (soft)drugs reed. De aanhouding vond plaats na een gevaarlijke achtervolging door Vlissingse middengebied.

Agenten waren onderweg na een melding in Middelburg. Ze reden over de Sloeweg toen ze een busje stil zagen staan. De bestuurder stapte weer in zijn busje en wilde wegrijden. De auto voor hem ging er ook vandoor. Het leek of beide automobilisten een conflict met elkaar hadden gehad. De agenten wilden de bestuurder van die auto controleren en gaven hem een stopteken. Dit negeerde de automobilist. Hij ging er met steeds hogere snelheid vandoor. Zo scheurde hij een woonwijk in via de Hercules Segherslaan. Hij reed hierbij over vluchtheuvels, door bosschages, zigzagde rakelings langs (of tegen) voertuigen. Voorbijgangers schrokken zichtbaar van het tafereel.

De achtervolging eindigde toen de bestuurder zijn auto de Jacob van Ruijsdaellaan in reed. Hier ging hij er te voet vandoor en rende door allerlei brandgangetjes met de agenten nog steeds in zijn kielzog. Die probeerde hij nog wel te stoppen door een paaltje omver te gooien, vermoedelijk in de hoop dat de agenten snelheid zouden minderen. Die vlieger ging helaas voor hem niet op. Hij struikelde zelf over het paaltje en kwam ten val. In de Jan Vermeerlaan kon de man worden gestopt en aangehouden.

Toen de agenten terugkeerden bij hun dienstauto stonden daar een hoop mensen die hen wilden beletten de verdachte in de dienstauto te plaatsen. De druk werd zo hoog dat de agenten assistentie hebben gevraagd van collega’s in de buurt. Met hulp van één van de omstanders en door pepperspray tevoorschijn te halen en het nodige duw- en trekwerk toe te passen wisten de politiemannen de verdachte toch in hun auto te krijgen.

De verdachte is overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij wordt gehoord. Hij krijgt bezoek van een arts, omdat hij als gevolg van zijn val een lichte verwonding heeft opgelopen. De Vlissinger moest, vanwege het vermoeden dat hij onder invloed reed, een blaastest en een speekseltest ondergaan, maar dit weigerde hij, ook na vordering. De man rijdt vermoedelijk met een ongeldig verklaard rijbewijs. Dat wordt nog onderzocht. Hij zal worden gehoord over het negeren van het stopteken, het veroorzaken van gevaar en hinder voor overige weggebruikers, het rijden onder invloed en het weigeren van de adem- en speekseltests.

Door de hectiek is nog niet duidelijk geworden of derden schade aan bijvoorbeeld geparkeerde voertuigen hebben ondervonden door het gevaarlijke weggedrag van de 25-jarige Vlissinger. Mensen die in het gebied wonen waar de achtervolging doorheen leidde en die schade hebben aan hun eigendommen als gevolg van de achtervolging worden verzocht zich te melden bij de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem schot (29-10-2019 om 10:33)
het beroerde is dat het tuig zich niet stoort aan wetten--en dat moet de politie jammer genoeg wel. zodra de politie hardhandig bezig is hebben ze een aanklacht wegens buitensporig geweld aan hun broek hangen. het is de omgekeerde wereld--van mij mogen ze de lange lat gebruiken en tuig afranselen. wie niet horen wil moet het maar voelen..
Clara (28-10-2019 om 12:18)
Alle respect voor deze dienders, en iedereen die zo hard schreeuwt over hoe het wel moet, deze dienders zijn aan handen en voeten gebonden, stel dat ze hun dienstwapen hadden gebruikt om zich te verdedigen tegen deze laffe omstanders die een doorgedraaide verslaafde verdedigen dan krijgen de dienders zelf problemen het zijn geen cowboys maar gezagsdragers en ordehandhavers. Wat de dader betreft die is waarschijnlijk al thuis en wacht op zijn taakstraf. Agenten sterkte, er bestaan nog mensen die jullie wel respecteren en begrip hebben voor de situatie en werkomstandigheden.
P (27-10-2019 om 18:21)
Even langs de moskee gaan en openbaar de ouders op dit gedrag aanspreken van hun “goden zonen” en dan kijken hoe tolerant hun zijn richting onze wetten en respectabele maatschappij, want als pa er al niet aan wil bijdragen waarom zoon dan wel, want dit gedrag is in het geloof niet toegestaan.
nol (27-10-2019 om 14:18)
respect voor de politie is ver te zoeken. Ben blij te lezen dat ze volhardend blijven en verdachte op hebben gepakt. Van mij mogen ze net als in Amerika zero-tolerance gaan voeren en laat ze een agent maar eens aanspreken met U zo niet hele groep naar torentijd. Opsteker voor deze agenten!
Stoere Zeeuwen (27-10-2019 om 09:10)
Allemaal stoere reacties hier, maar wat gaan twee dienders doen tegen een hele groep ? Natuurlijk hadden de toetsenbord helden hier eigenhandig en alleen die hele groep opgepakt en in 1 personenauto afgevoerd? De onderbuikgevoelens verbijsteren het verstand weer zeker ? We weten toch dat jullie als eerste wegrennen... maak jezelf dan niet zo belachelijk met je stoere pubers met een biertje op grote verhaaltjes en neem een voorbeeld aan die burger die een helpende hand toestak. Bleef die trouwens achter bij de agressieve meute of mocht die mee onder bescherming ?
Vis rot bij de kop (27-10-2019 om 08:53)
Geen zorgen, rutte komt eigenhandig die raddraaiers aanpakken, als hij van achter zijn militaire afzettingen van het binnenhof durft te komen natuurlijk. het schijnt dat niet alleen boeren maar nu ook wegenbouwers en grondwerkers hem nog even willen spreken. Jammer dus, hij heeft geen tijd om de buitenlandse milities in dit land een stroobreed in de weg te leggen, en extra geld na de bezuinigingen ? Haha ! dat geeft die lekker aan zijn miljardairs clubje.