Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 76 km

Bestuurder ongeluk Wissenkerke reed onder invloed

Toegevoegd: 27-10-2019, 10.43 uur
Het ongeluk in Wissenkerke.
Het ongeluk in Wissenkerke.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Tim Koster

WISSENKERKE - De bestuurder van het ongeluk op de Provincialeweg in Wissenkerke gisteravond reed mogelijk onder invloed van drugs. Dat heeft de politie vanmorgen bekend gemaakt.


De bestuurder van de auto, een 25-jarige man uit Yerseke, reed rond 22.00 uur met zijn personenauto de sloot in. Bij aankomst van de hulpdiensten waren de bestuurder en zijn passagier al zelfstandig uit het voertuig gekomen. De bijrijder, een 17-jarige jongen uit Wissenkerke, is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Omdat het vermoeden bestond dat de bestuurder onder invloed van drugs reed is bij hem een speekseltest afgenomen. Deze testte positief op het gebruik van THC. Een GGD-arts heeft op het politiebureau een bloedmonster bij de man afgenomen. Dit monster zal door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) worden onderzocht.

Op basis van de uitslag zal de Officier van Justitie beoordelen welke verdere stappen er ondernomen zullen worden. Het rijbewijs van de man is ingenomen door de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Adam (28-10-2019 om 10:11)
Aanklagen voor poging tot doodslag op de bijrijder. Voor wie denkt dat kan niet: van poging tot doodslag is sprake wanneer door iemands gedragingen er een aanmerkelijke kans bestaat dat een ander dodelijk letsel zou kunnen oplopen.
Michelle (27-10-2019 om 20:48)
Niet meer teruggeven is het beste!
ton (27-10-2019 om 13:09)
Gelukkig niemand anders bij betrokken deze keer. Dus, eigen schuld, dikke bult. Rijbewijs kwijt en auto in de prak, goed gedaan sukkel.
Cookie-instellingen beheren