Weerbericht:
Vrij veel wind met af en toe regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Twee tieners opgepakt voor bedreiging Vlissingen

Toegevoegd: 27-10-2019, 11.07 uur
Twee tieners opgepakt voor bedreiging Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

VLISSINGEN - Twee 14-jarige jongens zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden door de politie omdat zij iemand zouden hebben bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.

Het incident speelde zich af in de omgeving van de Koudenhoek in Vlissingen. Het slachtoffer en zijn vriendin kwamen rond 00.45 uur thuis en zagen de twee jongens bij hun woning staan. De tieners, afkomstig uit Vlissingen en Middelburg, waren hardop aan het praten en kregen daarover een opmerking van het slachtoffer. Ineens haalde één van de twee jongens een op een vuurwapen gelijkend voorwerk tevoorschijn en richtte dat op de man.

Hierop werd de politie gebeld en in de tussentijd hielden buurtbewoners, die op de herrie afgekomen waren, een oogje op de twee jongens. Toen agenten ter plaatse kwamen rende één van de jongens weg. Hij kon echter niet ontsnappen aan de politie. Beide jongens zijn overgebracht naar een politiecellencomplex waar zij vandaag gehoord zullen worden. Het voorwerp waarmee gedreigd zou zijn is nog niet aangetroffen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van bedreiging en van zijn vriendin is een getuigenverklaring opgenomen.

De politie doet verder onderzoek naar de zaak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Je weet toch .... (29-10-2019 om 16:43)
HALT, een manier van gemeente om op loonkosten te besparen, en elkaar weer een paar "gewichtige" nepotistische functies toe te spelen, anders niets. Weer zo een zeepbel idee van de overheid.
Michel (29-10-2019 om 09:28)
Hieraan kunt je zien dat de ouders ,van zulke jonge criminelen , ook niet zo deugen. Wat die snotneuzen betreft, tijdje opsluiten i.p.v doorsturen naar het nutteloze HALT.
Ad binnenstad (29-10-2019 om 09:11)
@Clara, met zo'n opmerking kan je niks, Jaap is niet zo snugger. Hij is denk ik vergeten dat Dauwendaele in Middelburg ook niet je-van-het is, om maar niet te schrijven over Terneuzen en Goes. Hulst en Axel halen het nieuws ook nooit met steek- en schietpartijen van minderjarigen. Volgens Jaap is drugsgebruik in de kleinere dorpen ook niet aan de orde gok ik zo. Jaap, nog nooit op de kermis in Westkapelle geweest? Zo hebben we al een groot deel van Zeeland gehad. Jaap heeft denk ik een persoonlijke vendetta met Vlissingen en vindt het daarom makkelijk om vanachter zijn toetsenbordje gal te spuwen, zonder eens verder te kijken dan zijn neus lang is.
m (28-10-2019 om 22:05)
zeeuw. helemaal met u eens. Laat de regering haar verstand eens gebruiken, en wat minder druk uitoefenen om pa en ma te laten werken. Laten we wat meer naar onze kinderen omkijken. Zou de overheid ook nog geld besparen in de criminaliteit.
Clara (28-10-2019 om 18:53)
Ad binnenstad : dank u ik ben een Vlissingse, maar hoe moet je nu op zo,n rare opmerking reageren van Jaap? Onze (klein)kinderen lopen niet in de nacht gewapend op straat hoor., ik vind dit een beetje nare opmerking van Jaap.
Klaas van de eke (28-10-2019 om 14:13)
strijders... zo noemen ze elkaar dan. Ik hoor de jongenlui alweer op het station roepen, strijders, soldaten.... waar gaat het heen? is het tegenwoordig een slagveld in vlissingen ? nog niet maar komt er wel aan op deze manier... als ik vroeger niet optijd in bed lag kreeg ik een corrigerende klap. nu lopen ze snachts rond drugs te dealen... onbeschoft. aanpakken die handel!