Weerbericht:
Toenemende bewolking en vanuit het westen af en toe regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Twee tieners opgepakt voor bedreiging Vlissingen

Toegevoegd: 27-10-2019, 11.07 uur
Twee tieners opgepakt voor bedreiging Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

VLISSINGEN - Twee 14-jarige jongens zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden door de politie omdat zij iemand zouden hebben bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.

Het incident speelde zich af in de omgeving van de Koudenhoek in Vlissingen. Het slachtoffer en zijn vriendin kwamen rond 00.45 uur thuis en zagen de twee jongens bij hun woning staan. De tieners, afkomstig uit Vlissingen en Middelburg, waren hardop aan het praten en kregen daarover een opmerking van het slachtoffer. Ineens haalde één van de twee jongens een op een vuurwapen gelijkend voorwerk tevoorschijn en richtte dat op de man.

Hierop werd de politie gebeld en in de tussentijd hielden buurtbewoners, die op de herrie afgekomen waren, een oogje op de twee jongens. Toen agenten ter plaatse kwamen rende één van de jongens weg. Hij kon echter niet ontsnappen aan de politie. Beide jongens zijn overgebracht naar een politiecellencomplex waar zij vandaag gehoord zullen worden. Het voorwerp waarmee gedreigd zou zijn is nog niet aangetroffen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van bedreiging en van zijn vriendin is een getuigenverklaring opgenomen.

De politie doet verder onderzoek naar de zaak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad binnenstad (28-10-2019 om 11:18)
@Jaap, zeker zo'n omhooggevallen bouwvakker uit Middelburg? Opvoeding, normen en waarden lijken me niks met de gemeente te maken hebben, wel?
Jaap (28-10-2019 om 11:00)
Beste Clara, dit heeft zich afgespeeld in Vlissingen wat op zich al genoeg zegt, want dagelijks kunnen we in de media berichten lezen waarin Vlissingen zich in negatieve zin op de kaart zet als gevolg van het al tientallen jaren lamlendige beleid van gemeente, woningcorporaties enz. om het vele aanwezige tuig in deze stad aan te pakken.
Clara (28-10-2019 om 06:40)
Kinderen van 14 jaar die nachts gewapend over straat lopen, in wat voor land leven we eigenlijk? Het lijkt wel Zuid-Amerika. Maar wat ik mij nu afvraag, waar zijn die ouders, op die leeftijd hoor je in bed te liggen en niet op straat te zwalken, ik vraag mij af wat de kinderbescherming hiermee gaat doen, want dat er thuis iets goed mis is is duidelijk.
zeeuw (27-10-2019 om 20:45)
dat is de opvoeding van daag de dag pa en ma allebei werken en hun jong vrij spel
john (27-10-2019 om 13:39)
14 jaar
ton (27-10-2019 om 13:06)
Hoor je als 14 jarige op dit tijdstip niet op bed liggen ? Moet ook de ouders hier maar eens op aan te spreken.