20.000 euro van rekening Vlissingse gehaald

Toegevoegd: 29-10-2019, 12.55 uur

20.000 euro van rekening Vlissingse gehaald
© Foto: Politie
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In het televisieprogramma Opsporing Verzocht worden vanavond beelden getoond van een man die met gestolen bankgegevens afrekende in Amsterdam en daarmee een vrouw uit Vlissingen dupeerde.

Op 12 november 2018 ontdekte een vrouw uit Vlissingen dat bijna 20.000 euro van haar bankrekening was gestolen. Eerder had ze geprobeerd om via Marktplaats schoenen te verkopen. De potentiële koper bleek volgens de politie een geraffineerde dief. De Vlissingse werd slachtoffer van phishing en gaf onbewust haar bankgegevens aan de dief.

De beelden die op televisie zullen worden getoond zijn van een man die bij een elektronicawinkel aan de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam-Zuid zeker drie telefoons en een smartwatch ter waarde van 2.500 euro afrekende. Het bedrag werd vervolgens bij de vrouw uit Vlissingen afgeschreven.

De politie startte een onderzoek maar weet nog altijd niet wie de man is. Vanavond worden daarom foto's van hem vrijgegeven. De live uitzending van Opsporing Verzocht is vanaf 20.30 uur op NPO1. Op woensdag 30 oktober kunt u nog een herhaling van de uitzending bekijken op NPO2. Deze start rond 11.55 uur.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Will (29-10-2019 om 18:36)
Er is al jaren lang zoveel voor gewaarschuwd en nog trappen ze er steeds weer in, en nu moeten alle instanties er achteraan, en wat kost dat dan ????
Jan met de Pet (29-10-2019 om 16:33)
dan ben ik niet de enigste die alleen kan dromen van een heel jaarsalaris op de rekening
Japie 12 (29-10-2019 om 14:36)
Nou sorry geen medelijden mee, als je al zo stom bent om je bankgegevens te versturen dan ben je eigen schuld hieraan.. Mijn ex vrouw heeft mij ook opgelicht en dan zeggen ze, had je maar niet moeten trouwen ! Snap soms echt wat mensen allemaal doe op internet.. Hoe kun je nou je gegevens zomaar afgeven ! Je kunt zeggen die man een crimineel is maar je kunt ook zeggen dat die vrouw gewoon dom was en eigen schuld ! Je moet criminelen niet eens de gelegenheid geven om een slag te slaan !!! Net zo dom als mensen op Facebook roepen dat ze 3 weken op vakantie gaan en hun huis leeg staat, dan vraag je zelf al om problemen