Weerbericht:
Bewolkt, op de meeste plaatsen droog en vrij koud
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Kruising dodelijk ongeluk M'burg vrijgegeven

Toegevoegd: 31-10-2019, 17.45 uur - Update: 31-10-2019, 18.10 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De kruising waarop vanmiddag in Middelburg een dodelijk verkeersongeluk plaatsvond, is weer helemaal vrij voor het verkeer. Het sporenonderzoek ter plekke is afgerond.


Een fietser kwam rond 14.25 uur op de Poelendaelesingel onder een betonwagen terecht. Dat gebeurde bij de kruising met de Nieuwe Vlissingseweg, de Poelendaeleweg en de Vlissingsesingel. De hulpdiensten werden met spoed opgeroepen maar het slachtoffer overleed ter plekke. De politie heeft een vermoeden van de identiteit van het slachtoffer maar deze is nog niet bevestigd.

De vrachtwagenchauffeur en enkele getuigen hebben op het politiebureau een verklaring afgelegd. Aan hen is slachtofferhulp aangeboden. Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht door de de afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie. Ter plekke is uitgebreid onderzoek gedaan en ook is de positie van de vrachtwagen en de fietster gereconstrueerd.

Vanwege het noodlottige ongeluk werden de kruising en directe omgeving grotendeels afgesloten. Verkeer dat richting Vlissingen wilde, werd bij het Groene Woud al tegengehouden. Andersom was wel verkeer mogelijk. De Vlissingsesingel was volledig dicht en voor auto's werd de De Ruyterstraat tijdelijk éénrichtingsverkeer. Even na 17.00 uur was de weg weer helemaal vrij.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
MamaLu (1-11-2019 om 09:54)
Pipo, was je erbij zodat je deze conclusie zomaar kunt trekken? Er zijn allerlei situaties mogelijk. Laten we ons nergens mee bemoeien
Kees (1-11-2019 om 08:48)
Heel veel sterkte voor de familie voor dit tragische ongeluk.en chaufeur sterkte .wat een nachtmerrie pffff.
Pipo (1-11-2019 om 07:06)
Als ik zo de foto's bekijk,zat de fietser dus letterlijk in de dode hoek. Chauffeur heeft fietser niet gezien bij het rechtsaf slaan! Sterkte voor de nabestaanden, en voor de chauffeur
Maria (31-10-2019 om 21:36)
Stond gisteren met de fiets bij betr. stoplicht en was getuige van het feit dat er twee fietsers door het rode licht reden. Is heel gevaarlijk kruispunt,
Bart (31-10-2019 om 20:04)
Tragisch ongeluk. Op dit druk kruispunt. Moet hier dagelijks overheen. Kruispunt heeft 6 stromen. Hierdoor laat het verkeerslicht 3 voertuigen door bij groen. Waardoor net oranje meepakken verleidelijk is
wdfaasse (31-10-2019 om 19:14)
Vreselijk weer een ongeluk in zeeland en gevolg weer een dode wat gebeuren in zeeland toch weer veel slachtoffers,bij deze wensen we de nabestaande veel sterkte toe.
Cookie-instellingen beheren